2
Mayıs
2024
Perşembe
RİZE

Böyle olur esnafın adayı!

Rize'de esnaflar, amuda kalkmış kardan adam yaptı. Hatta yaptıkları kardan adama da 'Bağımsız Rize Belediye Başkan adayı Abuzittin Kırkyalan' adını verdiler.

Rize’de etkili olan yoğun kar yağışı, halı sahanın çatısının çökmesine neden oldu, kent genelinde okulların yarın da tatil edilmesi kararlaştırıldı. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün oluşturduğu ’Ağaç kurtarma timi’ de ağaç dallarında biriken karları temizledi, kar altında kalan çam fidanlarını da açığa çıkardı.

Piriçelebi Mahallesi’nde Kadir Sevimli’ye ait Sevimli Halı Sahası’nın çatısı, üzerine biriken karın ağırlığını taşıyamadı ve gece geç saatlerde büyük bir gürültü ile çöktü. Olay sırasında kimsenin bulunmadığı halı sahada yaklaşık 300 bin liralık hasar meydana geldi. Halı sahanın sahibi Kadir Sevimli, "İyi ki o saatte tesiste maç yoktu. Olay gündüz yaşansaydı maç oynayanlardan kurtulan olmayabilirdi" dedi.

BELEDİYE’DEN 'AĞAÇ KURTARMA TİMİ'

Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de, yoğun kar nedeniyle ağaçların da zarar görebileceğini düşünerek 'Ağaç Kurtarma Timi’ oluşturdu. 5 kişiden oluşan ekip, 4 metre uzunluğundaki sopalarla yaklaşık 200 ağacın dallarındaki karları temizledi, kar altında kalan küçük çam fidanlarını da elleriyle açığa çıkardı.

KARDAN ADAM AMUDA KALKTI

Atatürk Caddesi’nde bir grup esnafın yaptığı kardan adam da büyük ilgi gördü. Amuda kalkmış kardan adamın yanında poz veren esnaf, "Herkes ayakta duranını yapıyor. Biz ilginç olsun, dikkat çeksin diye kafa üstü duranını yaptık. Burası Rize. Rizelinin kardan adamı böyle olur" dedi. Rize’de bir grup esnaf da yaptıkları kardan adama, 'Bağımsız Rize Belediye Başkan adayı Abuzittin Kırkyalan' adını verdi.

OKULLAR YİNE TATİL

Çok sayıda köy ve mahalle yolunun ulaşıma kapandığı Rize’de yolların açılması için çalışmalar sürdürülüyor. Rize’de caddelerde araçlar ilerlemekte, yayalar da yürümekte zorlandı. Rize Müftülük binasının çatısından düşen kar kütlesi de bir araca hasar verdi. Rize genelinde cuma günü de okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde de öğretime 1 gün ara verildi.

DHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2013 Perşembe 14:36:09
Güncelleme :12 Aralık 2013 Perşembe 14:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?