5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Böyle şikayet görülmedi

Rize Valiliği tarafından düzenlenen Halk Günü’ne katılan Ömer Demirci (55) isimli vatandaş, çiçeklerine dadanan arıları, Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut’a şikayet etti.

Rize Valiliği tarafından düzenlenen Halk Günü’ne katılan Ömer Demirci isimli vatandaş; işsizlik, hayat pahalılığı gibi alışılmış şikayetlerin aksine çiçeklerine dadanan arıları Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut’a şikayet ederek herkesi şaşkına çevirdi.

Halkın istek ve şikayetlerinin dile getirilmesi amacıyla düzenlenen Halk Günü toplantısına katılan Ömer Demirci, konuşma sırası kendisine geldiğinde, son günlerde arıların bahçesine dadanarak meyve ve çiçeklerine zarar vermesinden yakındı.

Arılardan şikayetçi olan Demirci, Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut’tan yardım istedi. Demirci, "Son günlerde arılar bahçeme girerek meyve ağaçlarının çiçeklerine zarar veriyorlar. Çiçeklere konan arılar, çiçeklerin düşmesine neden oluyor. Böyle olunca ağaç meyve veremez hale gelecek. Buna bir çözüm bulunmasını istiyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut ise konuyla ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü uzmanını dinledikten sonra, arılara müdahalenin mümkün olmadığını söyledi. Şikayetçi vatandaş Demirci’ye arıların fotosentezi kolaylaştırarak meyve oluşumunda faydalı olduklarını ifade eden Karabulut, bu konuda yapacak bir şeylerinin olmadığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 17:15:58
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 19:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?