5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Bu da kamyonet havuz

Rize'nin Pazar ilçesinde aşırı sıcaklardan bunalan bir esnaf, kamyonetin arkasına su doldurarak oluşturduğu havuzda serinlemeyi tercih ediyor.

Rize'nin Pazar ilçesinde aşırı sıcaklardan bunalınca Karadeniz zekasını devreye sokan bir vatandaş pratik bir çözüm buldu. Elektrik malzemesi satan Ayhan Basa ile ev aletleri tamirciliği yapan Zeki Özdemir, çift kabin kamyonetin kasasına naylon yerleştirmek suretiyle bir havuz oluşturdu. Havuzu suyla dolduran esnaf, böylece günün her saatinde havuza girerek serinlemeyi tercih ediyor.

Zeki Özdemir, pazar günü haricinde denize gitmek için fırsat bulamadıklarını belirterek, "Biz de madem denize gidemiyoruz
arabanın arkasını havuza çevirip günün belli saatlerinde serinlemek için içine girelim dedik. İyi de oluyor. Arabanın içi bize yetiyor. Zaten iş yok. Sıcaktan bunalınca kamyonet havuza girip serinliyoruz" dedi.

Öte yandan Rize, son 27 yılın en sıcak gününü yaşadı. Rize'de bugün ölçülen hava sıcaklığı 37 dereceye ulaştı. Meteoroloji kayıtlarına göre, Rize'de en son 1980 yılının mayıs ayında hava sıcaklığı 38 dereceye ulaşmıştı. Öte yandan Rize'de nem oranı yüzde 70 olarak ölçüldü.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 11:49:47
Güncelleme :1 Ağustos 2007 Çarşamba 11:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Recep KANSU IP: 85.108.122.xxx Tarih : 10.08.2007 22:39:43
Kocaelinden saygılar öncelikle şimdi orda olup o havuza girmek vardı be birde yanında demli çay offfffffffff ne giderdi beaaaahhh...Ah benim canım memleketim burnumda tütüyorsun be ellerinize kollarınıza sağlık.