5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Bu şaka ortalığı karıştırdı

Rize’de yayın yapan ’Zümrüt Rize’ isimli mahalli gazetenin 1 Nisan şakası ortalığı ayağa kaldırdı.

Gazetenin, Gürcistan-Türkiye milli maçını izlemek için Gürcistan’a giden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve bazı Rizeli taraftarların Gürcü makamlar tarafından tutuklandığını duyurması, şehirde paniğe neden oldu.

Belediye Başkanı Bakırcı’nın Rize’de olduğu öğrenilince haberin 1 Nişan şakası olduğu ortaya çıktı.

’Zümrüt Rize’ isimli gazete bugün manşetinde, "Başkan Bakırcı tutuklandı" haberini verdi.

Haberde Çarşamba akşamı oynanan Gürcistan-Türkiye A Milli futbol müsabakasını izlemek için Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e giden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya ve Rizeli taraftarların Gürcü makamlar tarafından neden gösterilmeden tutuklanarak hapsedildikleri yazıldı.

Haberi okuyan vatandaşlar paniğe kapılırken, gazete telefon yağmuruna tutuldu.

Çok sayıda bürokrat, işadamı ve Başkan ile beraberindekilerin yakınları olayın ayrıntısını öğrenmek için belediyeye akın etti.

Rize Belediye Başkanı Bakırcı’nın Rize’de olduğu ortaya çıkınca haberin 1 Nisan şakası olduğu anlaşıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zümrüt Rize Gazetesi Sahibi Faik Bakoğlu, Gürcistan’a giden ve gazete baskıya girdiğinde henüz Türkiye’ye dönmemiş olan Rize Belediye Başkanı için 1 Nisan dolayısıyla böyle bir şaka yaptıklarını belirterek, "Şaka şehirde büyük yankı uyandırdı. Çok sayıda okurumuz ve yetkili makamlar bizi aradı. Bu kadar büyük yankı uyandıracağını düşünmemiştik. Başkan Bakırcı da bizi aradı 1 Nisan şakası olduğunu söyledik. Biz son yıllarda 1 Nisan günlerinde böyle şakalar yapıyoruz. Bu son olayda da Başkan ve beraberindekiler maç sonrası Türkiye’ye dönmeyince bizde inandırıcı olması açısından böyle bir şaka yaptık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 15:09:50
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 16:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?