5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Büyükelçinin Karadeniz sevdası

Tatilini geçirmek üzere ailesiyle birlikte Rize'ye gelen İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, İsrailliler'in terörden korkmadığını belirterek, Türkiye'nin güvenlik konusunda çok iyi olduğunu söyledi.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, tatil amacıyla ailesiyle birlikte Rize'ye geldi. Rize Ziraat Botanik Bahçesi'ni ziyaret eden Avivi, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avivi, haftada iki gün İsrail'den Trabzon'a direkt uçak seferleri başladığını belirterek, "Bundan sonra çok sayıda İsrailli turist bölgeye gelebilecek. Ben Kaçkar Dağları'nı, Trabzon'u ve Karadeniz'i çok seviyorum. Bugüne kadar buraya neden turist gelmiyordu, anlayamıyorum. Bundan sonra Rize'ye çok sayıda İsrailli gelecek" dedi.

"Türkiye'de güvenlik problemi yok" diyen Büyükelçi Avivi, "Terör dünyanın her yanında var. Ama her yer bizim için güvenli. İsrailli terörden korkmuyor. Türkiye güvenlik konusunda çok iyi. Türkiye'de güvendeyiz" diye konuştu. Avivi ve ailesi, daha sonra botanik bahçesini gezerek bitkiler hakkında bilgiler aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2005 Pazar 17:12:58
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 14:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?