30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Buzlar erimeye başladı

RİZESPOR İLE GİRESUNSPOR ARASINDAKİ BUZLAR ERİYOR

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ile Giresunspor Kulüp Başkanı Osman Çırak ortak basın açıklaması düzenleyerek dostluk mesajları verdiler.

Çaykur Rizespor ile Giresunspor arasında geçtiğimiz yıl yaşanan istenmeyen olayların ardından iki kulüp arasında gelişen soğukluk yerini dostluğa bırakıyor. Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda bugün oynanacak olan Çaykur Rizespor, Giresunspor maçı öncesi Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ve Giresunspor Kulüp Başkanı Osman Çırak ortak bir basın açıklaması düzenlediler.

Çaykur Rizesporlu taraftarlar toplantı öncesi Çırak’a çiçek hediye etti. Kalkavan yaptığı açıklamada, “Son birkaç yılda iki takımın oynadığı maçlarda bir takım olalar meydana geldi. Bu olaylar iki kulübümüze de yakışmadı. Geçmişte yaşananlara son vermek için Giresunspor Başkanı Osman Çırak ile bir karar aldık. İki il ve iki kulüp olarak el birliğiyle bu davranışı bitirmek istiyoruz. Böyle bir durum hem iller hem de kulüpler arasında olamaz. Bunu kabul etmek söz konusu değil. Giresunspor bizim ligdeki rakibimiz ama dostumuz. Rekabet her zaman olacak ama dostluk ilelebet kalacak. İki komşu şehrin birbirine düşman olması söz konusu değil. Yönetimsel olarak en ufak bir problemimiz yok. Zaten kendi aramızda ve kulüpler birliğinde yaptığımız toplantıda bunları konuştuk. Bu dönemde bu dostluğu kurmak istiyoruz. Taraftarlarımıza da bunu mutlaka uygulatmak arzusundayız. Zaten son yıllarda ilk kez bu maç için taraftar getirmeme kararı aldık. Taraftar dernekleri bir mutabakata varıp dost olana kadar böyle olacak. Bu durum bölgemize yakışmayacak. Bunu devam ettirmek kimsenin menfaatine değil” dedi.

Giresunspor Başkanı Osman Çırak, Rizespor’un göstermiş olduğu bu duyarlılıktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Rize ve Giresun kesinlikle en iyi anlaşan kulüptür. Geçmiş yıllardaki maçlarda sonuç ne olursa olsun birbirlerini alkışlayarak uğurluyorlardı. Bu tur olayları gerenlerin kimler olduğunu bilmiyoruz ama bu tür provokasyonlara bir daha gelmememiz gerek. Rizespor ve Giresunspor kardeşçe el ele sporun bir dostluk oyunu olduğunu ve sahada kalması gerektiğini düşünüyorum. Taraftar guruplarımızla konuştuk. Böyle davranışlar iki kulübede hiçbir fayda sağlamayacağını söyledik. Taraftarımız bu maça gelemediğinden dolayı çok üzüldü” diye konuştu.

Çaykur Rizesporlu taraftarlar ayrıca Giresunspor Teknik Direktörü Bahri Kaya’yı da çiçekle karşıladı.

RİZESPOR İLE GİRESUNSPOR ARASINDAKİ BUZLAR ERİYOR
RİZESPOR İLE GİRESUNSPOR ARASINDAKİ BUZLAR ERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2010 Pazar 19:46:03
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 12:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?