3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Çakmakçı'nın cenazesi Rize'de

Amsterdam'da 3 gün önce öldürülen Türk iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı'nın (33) cenazesi memleketi Rize'ye getirildi.


Edinilen bilgiye göre Hollanda'nın Amsterdam kentinde birçok kreşin sahibi olan Türk iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı, 3 gün önce Ana Kucağı isimli iş yerinden çıkıp arabasına bindiği sırada kimliği belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğramıştı. Vücudunun 12 yerinden bıçaklanan Çakmakçı, tedavi altına alındığı Akademi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Çakmakçı'nın cenazesi, Hollanda'dan havayolu ile Türkiye'ye getirilirken karayolu ile günün ilk saatlerinde Trabzon'dan Rize'de Çamlıbel Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Ayakta durmakta zorlanan Arzu Erbaş Çakmakçı'nın eşi Hakkı Çakmakçı'nın, yanındakilerin yardımı ile yürüdüğü görüldü.

Tabutun cenaze arabasından indirilmesiyle günlerdir cenazenin gelmesini bekleyen yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze evinin çevresinde çok sayıda Türk bayrağı asılması dikkat çekti. Çakmakçı için bugün öğle namazının ardından Rize Sahil Camisi'nde, ikindi namazının ardından ise Rize'nin Muradiye Beldesi'nde cenaze namazları kılınacak.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Çakmakçı'nın babası, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş'ı telefonla arayarak başsağlığı dilediği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 12:07:30
Güncelleme :14 Ağustos 2009 Cuma 12:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?