30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Cami cemaatine büyük jest

RİZE’DE CAMİYE YAŞLILAR İÇİN ASANSÖR YAPTILAR

Rize’nin Çayeli ilçesinde mescidi 2. katta bulunan Çaykent Camisi’ne merdivenle çıkmakta güçlük çeken yaşlılar için asansör yapıldı.

Yaşadıkları coğrafyanın zorluklarına karşı ürettikleri pratik çözümlerle dikkat çeken Rizeliler, bu kez cami merdivenlerini çıkmakta güçlük çeken yaşlı cami cemaati için alışılmışın dışında camiye asansör monte ettiler.

Rize’nin Çayeli İlçesi’nde bulunan Çaykent Kuran Kursu ve Camisi’nin mescidinin 2. katta bulunması, caminin yaşlı cemaatini bir hayli yoruyordu. Çaykent Mahallesi sakinleri bir araya gelerek topladıkları paralar ile camiye asansör yaptırarak yaşlı cemaatin bu problemine pratik bir çözüm getirdiler. Caminin yaşlı cemaati caminin dışından bindikleri asansör kabini ile direk namazların kılındığı mescit katına ulaşabiliyor. Çaykent Mahallesi sakinleri yaptıkları açıklamada asansörün ihtiyaçtan kurulduğunu belirtirken, asansörden istifade eden yaşlılar ise asansörün kendileri için büyük kolaylık olduğunu belirterek asansörü yaptıranlara teşekkür ettiler.

RİZE’DE CAMİYE YAŞLILAR İÇİN ASANSÖR YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 16:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?