30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Çay Kanunu taslağı haziranda Meclis'te

ÇAY KANUN TASLAĞI HAZİRAN AYINDA TBMM’DE

Rize’de Ticaret Borsası Başkanlığı’nda hazırlanan Çay Kanunu taslağı Haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderiliyor.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde düzenlediği basın açıklamasında, bir yıldır üzerinde çalıştıkları Çay Kanunu Taslağı’na son şeklini vererek Haziran ayı içerisinde kanunun yasalaşması talebi ile TBMM’ye gönderileceğini söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamasında “Konuyla ilgili 800 kurum ve 200 firma temsilcisinin görüşlerini alarak taslağa son şeklini veriyoruz. Hafta taslağa son şeklini vermek için iki gün toplandık. Ancak iki gün taslağa son Halil verilebilmesi için yeterli olmadı. Konuyla ilgili üç gün daha yeni çalışma programı oluşturduk. Bu çalışmalar neticesinde taslağa son halini vererek taslağı yasalaşması talebi ile TBMM’ye götüreceğiz” dedi.

Erdoğan, hükümetin taslağı sahiplenmediği yönündeki açıklamalara cevap vererek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın konuyla ilgili olarak üç kez bilgilendirildiğini açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Biz Rize’de bir ilki başardık. İlk kez yerelde bir kanun taslağı hazırlanıyor. Çalışmalar başlamadan önce sayın başbakanımız bilgilendirilmişti. Konuyla ilgili iki kez kendisine brifing verdik. Bir kez de kendisinin talebi üzerine yazılı rapor gönderdik. Bu taslağın meclisten geri dönmeyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 17:47:00
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 18:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?