3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Çay parası Rize'de kalmıyor

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmet, her yıl üreticilere ödenen yaklaşık 800 Milyon TL civarındaki çay parasının yüzde 70’nin il dışına çıktığını söyledi.


Rize TSO Meclis Başkanı Karamehmet, Çaykur başta olmak üzere birçok özel sektör işletmesinin çay üreticisine olan borçlarını bankalar aracılığı ile ödediğini kaydetti. Üreticilerin de alacaklarını banka şubelerine giderek banka kartları ile çektiğini dile getiren Karamehmet, “Bankalar üzerinde yaptığımız bir incelemede bu alacakların yüzde 70’lik bölümünün Rize dışındaki banka şubelerinden çekildiğini öğrendik. Büyük bölümü de İstanbul’dan çekiliyor. Rize’den ödenen bu paranın Rize dışında çekilip harcama ve yatırıma dönüştürülmesi, Rize ekonomisini olumsuz etkiliyor” dedi.


Geçen yıl içerisinde sadece Çaykur’un 210 bin çay üreticisine bankalar aracılığı ile 479 milyon TL yaş çay bedeli, 102 milyon TL destekleme primi ve 50 milyon TL budama bedeli ödediği, özel sektör işletmeleriyle birlikte yaş çay üreticilerine ödenen toplam paranın 800 milyon TL’yi bulduğu belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 17:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?