30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Çay tadımcılığı meslek oluyor

ÇAY TADIMCILIĞI MESLEK OLUYOR

Rize Ticaret Borsası ve Rize Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilmesi planlanan “Çay tadımcılığı” projesi ile çay tadımcılığı meslek haline gelecek.

Konuyla ilgili olarak Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ile bir araya geldi. Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, Rize Ticaret Borsası tarafından yürütülecek projeyle ilgili Erdoğan, Osmanlı döneminde bütün gıda ürünlerin tadımcıların onayından geçerek piyasaya sürüldüğünü hatırlatarak çay sektörünün ihtiyaç duyduğu çay tadımcıları yetiştirmek istediklerini söyledi. Erdoğan, “Bugün, dünyada çayın kalitesinin belirlenmesinde önemli bir kriter olan tadımcılığın, Türk çay sektörüne büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Çaya üretim anında müdahale edildiği taktirde çayda damak tadı ve kalite oluşumu sağlanacaktır. Proje ile işsiz gençlerimize mesleki eğitim vererek ‘Çay Tadımcısı’ olarak yetiştireceğiz. Böylece, sektördeki verimlilik artacak, üretim kayıpları asgariye inecek ve nitelikli istihdam ortamı oluşturulacak” dedi.

Rektör Okumuşoğlu ise tadımcılığın profesyonellik gerektirdiğini ifade ederek, Rize Üniversitesi olarak, ortak oldukları Çay Tadımcısı Yetiştirme Projesi eğitimlerine destek olacaklarını söyledi. Okumuşoğlu “Yöremiz insanına uzun vadeli kalıcı hizmet sağlamak isteriz. Yeni projelerinizde de yanınızdayız” diye konuştu. Rize Ticaret Borsası ayrıca çay evi ve çay ocağı işleticilerine eğitim vererek sertifika almalarını ön gören bir diğer proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 10:13:04
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 15:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?