3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Çayda kalite artacak

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, bu yıl yaş çayın normal zamanında ve periyodik düzeninde gelmesinin çay kalitesini artıracağını söyledi.

Geçen yıl yaş çayın normal döneminden iki hafta önce ve tüm bölgelerde aynı zamanda geldiğini hatırlatan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, “Bu durum çay kalitemizi düşürdüğü gibi alımlarda da sıkıntılara neden olmuştu. Bu yıl hava şartlarının mevsim normallerinde seyretmesi yaş çayın normal zamanında ve normal periyotlarda gelmesini sağlıyor. Geçtiğimiz yıl 24 Nisan tarihinde yaş çay alımlarına başlanılmıştı. Bu yıl ise 10-15 Mayıs tarihlerinden sonra alımlara başlanılması bekleniyor. Bu yıl geçtiğimiz yılın aksine, yaş çayın tüm bölgelerde aynı zamanda değil bölgesel periyotlarda düzenli olarak gelmesi bekleniyor. Bu alımları kolaylaştıracağı gibi çay kalitemizi de arttıracaktır” dedi.

Bu yıl 4. sürgün alımı beklenmediğini belirten Paliç, “Geçen yıl sezon erken başladığı için 4. sürgün alımları hiç olmadığı kadar yoğun geçmişti. Bir milyon 115 bin ton yaş alınmıştı. Bu yıl yoğun bir 4. sürgün alımı gerçekleşeceğini tahmin etmiyoruz. Bu yıl yaş çay alımı 1 milyon ton civarında olabilir” diye konuştu.

Aynı zamanda çay firması sahibi olan AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu’nun başkanlığını yaptığı Ulusal Çay Konseyi ile ilgili bazı endişeler taşıdıklarını da dile getiren Paliç, 24 Nisan tarihinde yapılacak kongrede Çaykur’un başkanlığa talip olmaması halinde kendisinin aday olacağını açıkladı. Paliç, kazanması halinde yetkilerini Çaykur’a devredeceğini de belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 13:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?