30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Çayeli'de heyelan: 2 ölü

RİZE'DE HEYELAN: 2 ÖLÜ

Rize'nin Çayeli ilçesi Aşıklar köyünde meydana gelen heyelanda 55 yaşındaki Nafi ve Vasıf Yıldız isimli ikiz kardeşler heyelan altında kalarak can verdiler.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında Rize'de etkili olmaya başlayan şiddetli yağış Çayeli ilçesinde birçok ev ve iş yerinde su baskınlarına neden oldu. Birçok köy yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapanırken, Çayeli ilçesi Aşıklar köyünde meydana gelen heyelanda 2 kişi kayboldu. Nafi ve Vasıf Yıldız (55) isimli kardeşler, evlerinin yanında meydana gelen heyelanda kaybolurken, ikiz kardeşlerin toprak altında kalmış olabilecekleri şüphesi ile arama çalışması başlatıldı. Yapılan arama çalışmaları

sonucunda kardeşlerden Vasıf Yıldız, toprak altında ölü olarak bulunurken, yaralı olarak bulunan kardeş Nafi Yıldız ise kaldırıldığı Çayeli Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Nafi ve Vasıf Yıldız isimli kardeşleri heyelan altından çıkartan komşularından İsmail Yılmaz, Nafi Yıldız'ı çıkarttıklarında nefes aldığını belirterek, "İlk yardım eğitimim var. Nefes aldığını fark edince kalp masajı ve suni solunum yaptım. Ancak bir süre sona kendisini kaybettik" dedi.

Heyelanın meydana geldiği bölgede 2 bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı. Binadakiler güvenli olan evlere nakledildiler.

RİZE'DE HEYELAN: 2 ÖLÜ
RİZE'DE HEYELAN: 2 ÖLÜ
RİZE'DE HEYELAN: 2 ÖLÜ
RİZE'DE HEYELAN: 2 ÖLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 21:13:04
Güncelleme :24 Temmuz 2010 Cumartesi 23:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ARSOVOS IP: 78.164.11.xxx Tarih : 30.01.2011 19:36:18

 Toprak altında kaldığı şüphesiyle arama başlatılmadı. Toprağa beline kadar gömülen üç kişi vardı biri de tam olarak toprak altında kaldı. İkinci bir heyelan sonucunda yukarıdan gelen toprak iki kişiyi dışarı attı. Haberi alan köylü de geldi bulundukları yerden rahmetlilerin naaşını çıkardı.