30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Çayeli'nde şarbon paniği

Rize’nin Çayeli ilçesinde kesilen bir ineğin etinden yiyen bir kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de rahatsızlandı. Kesilen ineğin şarbon mikrobu taşıdığı iddia edilirken, olayla ilgili inceleme sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Madenli beldesi Topkaya köyünde geçtiğimiz günlerde kesilen bir ineğin etinden yiyen Bekir Mertoğlu (71) isimli şahıs hayatını kaybetti.

Aynı ineğin etinden yiyen 7 kişi ise durumdan şüphelenerek Çayeli Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Vücutlarında çeşitli yaralar çıkan şahıslar, şarbon şüphesi ile buradan Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili bilgilendirilirken, ineğin kalan etlerinden numuneler alınarak etler gömülerek imha edildi. Numunelerde üzerinde yapılan incelemede şarbon mikrobuna rastlanılmadı.

Konuyla ilgili bilgi veren Tarım İl Müdürü Adem Çekiç, “Yapılan numunelerde şarbon mikrobuna rastlamadık” derken, Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe ise “Ölen şahsın kesin ölüm nedeninin tespiti için çalışmalar sürüyor. Ölen şahıs yaşlı ve böbrek yetmezliği vardı. Ölen şahsın yediği etten yiyen 7 kişi hastanelerimize başvurdu. Bu kişilerin vücutlarında şarbonun neden olabileceği benzerlikte çıbanlar olduğu için bu kişilere şarbon tedavisi uyguladık. Ancak yapılan incelemelerde ve tahlillerde sonuç negatif çıktı. Yinede tahlilleri ve numuneleri Sağlık Bakanlığı’na gönderdik. 7 kişinin sağlık durumu şuan iyi, tedavileri yapılarak taburcu edildiler” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 16:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?