30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Çaykur Rizespor hedef küçülttü

ÇAYKUR RİZESPOR HEDEF KÜÇÜLTTÜ

Çaykur Rizespor'un yeni teknik direktörü Ümit Kayıhan, öncelikli hedeflerinin play-off olduğunu belirterek görevine başladı.

Bank Asya 1. Lig'de her geçen hafta aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk hedefinden uzaklaşan Çaykur Rizespor, Mehmet Şansal'ın ardından anlaşmaya vardığı yeni teknik direktör Ümit Kayıhan ile hedef küçülttü. Geçtiğimiz gece Rize'ye gelerek bugün görevine başlayan Kayıhan öncelikli hedef olarak play-off'u gösterdi.

Kayıhan, göreve başladığı ilk gün basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Kayıhan, başarısızlığın nedenlerini irdeleyeceklerini belirerek, "Bu potansiyeli gördükten sonra, her zaman lider ve şampiyon olarak gördüğüm Rizespor'da başarısızlığın sebeplerini saha dışından önce buralarda tartışmak zorundayız. Çünkü böyle bir tesis, böyle bir anlayış, böyle bir yatırım ve böyle bir futbolcu potansiyeli var ve biz ilk altı arasında değiliz. Bana göre istikrar başarının sembolüdür. Bu

istikrarı yakalamak için sportif netice çok önemli. Teknik direktörün devamlılığını sağlamak için de çok önemli. Çünkü başarısızlıkta ilk giden, gönderilen kişi teknik direktör olur. Ancak bu kadar değerli hocalarımız Çaykur Rizespor'da çalışmış, gelmiş, gitmiş. Çaykur Rizespor neden bu kadar çok teknik direktör değiştirmiş bununda tartışılması lazım" şeklinde konuştu.

Öncelikli hedeflerinin şampiyonluk olmadığını açıklayan yeni teknik direktör, "Play-Off en büyük hedefimiz olacak. Bu hedef çerçevesinde tüm çabamızı göstereceğiz. Şu masalarda şampiyonluk kelimesinin ağızlardan çıkması çok kolay. Ancak yargılanması gereken ve başarılması için nerelerden geçilmesi gerektiğinin iyi hesap edilerek söylenmesi gereken bir kelime. Bizim öncelikli hedefimiz Play-Of olacaktır. Bunu yakaladığımız takdirde ikinci etabı düşüneceğiz" diye konuştu.

 

SON 5 YILDA 15 FARKLI TEKNİK DİREKTÖR

Öte yandan Çaykur Rizespor son beş yıl içerisinde 15 farklı teknik direktör ile çalışırken, 22 kez teknik direktör değiştirdi. Çaykur Rizespor bazı teknik direktörlerle 5 yıl içerisinde iki kez çalıştı. Bu sezon ise 3 teknik direktör değiştirilmiş oldu.

Öte yandan Çaykur Rizespor'un yeni transferleri Hasan Üçüncü, Celil Sağır ve Mustafa Özkan bugün Rize'ye gelerek takıma katıldılar. Her üç futbolcu da Rize'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek başarı için Rize'de olduklarını söylediler.

ÇAYKUR RİZESPOR HEDEF KÜÇÜLTTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 13:43:00
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 23:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?