3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Çaykur'da hazırlıklar sürüyor

Bank Asya 1. Lig'in ilk haftasında deplasmanda Hacettepe ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, hazırlıklarını sürdürüyor.


Mehmet Cengiz Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren Çaykur Rizespor, lige galibiyet ile başlamak istiyor. Sabah idmanından öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çaykur Rizesporlu futbolcu Hasan Yiğit, ilk maçların öneminin bilincinde olduklarını belirterek "Çok çalıştık. Rizespor'un ne istediğini biliyoruz. Maç haftasındayız. İlk maçlar çok önemlidir. Takım olarak bunun bilincindeyiz" dedi.
Galatasaray'dan Çaykur Rizespor'a yeni transfer edilen Özgürcan Özcan yaptığı açıklamada kısa sürede takıma uyum sağladığını ifade ederek "Çaykur Rizespor'a gelince bir zorluk yaşamadım. Takıma hemen uyum sağladığımı düşünüyorum. Rizespor'da güzel bir arkadaşlık ortamı var. Bu ortam maçlara yansırsa takımın başarısız olması için bir neden kalmıyor" diye konuştu.


Teknik direktör Oktay Çevik ise rakip takımların bir önceki sezondan kadrolarında bulundurdukları futbolcuların rakipleri için avantaj, Rizespor için ise dezavantaj olduğuna dikkat çekerek "Rakiplerimizin bize karşı avantajları var. Sadece Boluspor biraz kadrosunu değiştirdi. 6-7 Bank Aysa takımı ile hazırlık maçı oynadık. İlk 11'lerinde geçtiğimiz sezondan tanıdığımız 7-8 futbolcuları var. Bu onlar için büyük avantaj. Bizde ise sakatları da göz önüne aldığımızda geçtiğimiz sezon bizde forma giyen çok az
oyuncuya öncelik verebileceğiz" şeklinde konuştu.


Çaykur Rizespor'un bu yıl üst sıraları zorlayacaklarını kaydeden Çevik "Çaykur Rizespor bu yıl yukarılarda olacak. İlk 6'nın içerisinde olacak. Şuan şampiyonluk sözünü telaffuz etmiyoruz. Tabii ki Rize şehrinin bir beklentisi var. Şu şehirde iddiasız olunmayacağının farkındayız. Ama bu işte sabır çok önemli" açıklamasını yaptı.
Öte yandan, Oktay Çevik nezaretinde gerçekleşen çalışmaya Brezilyalı oyuncu Ribeiro izinli olduğu için katılmadı. Sözleşmesinin fesih görüşmeleri devam eden Mehmet Şen'de idmanda yer almadı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 15:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?