30
Nisan
2024
Salı
RİZE

ÇAYKUR'dan organik çay

ÇAYKUR, 3 yıldır yürüttüğü çalışmalar sonucu ürettiği organik çayı ay sonunda piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Çay İşletmeleri Genel Müdürü (ÇAYKUR) Ekrem Yüce, Hemşin İlçesi'nde kurulan Organik Çay Fabrikası’nda ilk organik çayın üretildiğini belirterek, çayın ay sonunda piyasaya sunulacağını söyledi.

Bölgenin doğal koşullarının da etkisiyle çok kaliteli organik çay üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yüce, artık her geçen gün talebin arttığı organik ürünler arasında çayın da yerini aldığını söyledi. Yüce, “Çayın organik ürünler kapsamında tüketici portföyünde yer alması ülkemiz açısından son derece önemlidir. Dünyada 3 milyon 500 bin ton civarında kuru çay üretilirken, organik çay üretimi sadece 5 ile 10 bin ton arasında kalıyor. Sınırlı miktarda üretilen organik çaya talep her geçen gün artıyor. Bölgemizin organik çay alanında diğer ülkelere göre iklim, toprak yapısı, hastalık bakımından pek çok avantajı var. Bunları değerlendirerek, hem ülkemiz için hem de ihraç etmek amacıyla organik çayı piyasaya sunma aşamasına geldik” dedi.

Organik ürünlerin, ‘Organik Rize Çayı’ ve ‘Organik Hemşin Çayı’ adları altında iki ayrı paketle piyasaya sunulacağını vurgulayan Yüce, hedeflerinin Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki 774 bin dekar alanın tamamında organik çay üretiminin yaygınlaştırılması olduğunu söyledi. Yüce, “Bölgemizin yapısı buna müsait. Dünyada da buna talep var. Bu talebi karşılayabilmek için çalışmalıyız. Türk çayının dünyada organik çay olarak takdim edilmesini ve Türk çayı dendiğinde organik çayın akla gelmesini istiyoruz” diye konuştu. 

...
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 22:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?