30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Cenazeler toprağa veriliyor

RİZE'DE CENAZELER TOPRAĞA VERİLMEYE DEVAM EDİLİYOR

Rize'nin Gündoğdu beldesinde geçtiğimiz gün meydana gelen sel ve heyelan sonucu hayatını kaybeden 12 kişiden biri olan Osman Kutay, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Komşularını selden kurtarmaya çalışırken kayınpederi ile birlikte hayatını kaybeden Osman Kutay için Gündoğdu beldesinde ikindi namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Kutay, cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenaze namazına Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, eski bir muhtar olan ve derneklerinin de üyesi olan Osman Kutay'ı çok iyi tanıdığını belirterek, "Çok iyi bir insandı. Çok başarılı bir kişiydi. Başkalarının hayatı için kendi hayatını tehlikeye attı. Birçok kişiyi kurtardı ama kendisi hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Osman Kutay'ın, kayınpederi Salim Bilgin'in evinde bulunan bir grubu aracına alarak daha sağlam gördüğü kendi evine götürdüğü, ikinci olarak tekrar aynı evde bulunan bir grup komşusu ile kayınpederini aracına aldığı ancak aracın kapısını anahtarının yağmurda ıslanması nedeniyle açamadığı ve yaya olarak kayınpederi ile birlikte evine giderken heyelana kapılarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Kutay'ın cenazesi yapılan aramalar sonucu bulunurken, kayınpederi Salim Bilgin'in cesedine hala ulaşılamadı.

RİZE'DE CENAZELER TOPRAĞA VERİLMEYE DEVAM EDİLİYOR
RİZE'DE CENAZELER TOPRAĞA VERİLMEYE DEVAM EDİLİYOR
RİZE'DE CENAZELER TOPRAĞA VERİLMEYE DEVAM EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 17:52:04
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 18:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?