5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Çevreciler nöbette!

Rize'de HES karşıtları, Fındıklı İlçesi Arılı Deresi üzerinde yapılan dere ıslah çalışması ile ilgili bilgilendirilmediklerini gerekçe göstererek, çalışma sahasında geçen gün başlattıkları oturma eylemini bugün yine sürdürdü.

Fındıklı İlçesinde, Derelerin Kardeşliği Platformu'na (DEKAP) bağlı Fındıklı Derelerini Koruma Platformu üyeleri, Arılı Deresi üzerinde devam eden dere ıslah çalışmalarının, ileride yapılması olası bir HES projesinin alt yapısı olduğu gerekçesiyle iki kez protesto gösterisi düzenleyip Fındıklı Kaymakamlığı'ndan konu hakkında bilgilendirilmelerini istemişti.

Son protestonun üzerinden bir hafta geçmesine rağmen HES karşıtları konu hakkında bilgilendirilmeyince bugün çalışmayı yürüten firmanın şantiyesinde oturma eylemi başlattı. Şantiyede ateş yakıp başında toplanan çevreciler oturma eylemini bugün de sürdürdü. Geceyi çalışma sahasında geçiren çevreciler firmanın çalışmasına müsaade etmedi.

Bugün de akşam saatlerine kadar devam eden eyleme Trabzon'un Çaykara İlçesi Karaçam köyündeki HES karşıtları da destek verdi. Çevreciler akşam saatlerine kadar İlçe Kaymakamı İlyas Memiş'in kendilerini çalışma hakkında bilgilendirmesi için bekledi. Memiş, çevrecilerden oluşan 5 kişilik bir heyeti görüşmek için makamına kabul etti.

Çevreciler kendilerine bir açıklama yapılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ve firmanın çalışmalarına müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2011 Cuma 17:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?