5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Çevreyi kirleten yanacak!

Rize Belediyesi, yol kenarlarına çöp ve atık malzeme dökerek çevreyi kirletenleri tespit etmek amacıyla kentin çeşitli bölgelerine gizli kameralar yerleştirecek.

Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı, kentte çeşitli noktalara gelişi güzel çöp ve atık malzemeler döküldüğünü, bu kişilerin tespit edilmeleri halinde haklarında cezai işlem uygulayacaklarını söyledi. Belediyenin oluşturduğu ücretsiz döküm alanları olduğunu hatırlatan Bakırcı, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Belediyenin döküm alanlarına rağmen bazı duyarsız vatandaşlarımız yol kenarlarına malzemelerini döküyorlar. Çirkin görüntünün yanında su akarlarının da tıkanmasına yol açıyorlar. Artık şehirde değişik yerlere gizli kameralar kurarak çevre kirliliğine sebebiyet verenleri tesbit edeceğiz. Bu kişiler hakkında yasal işlem başlatarak kanunlar çerçevesinde cezai işlem uygulayacağız. Belediyemizin Salarha mevkiinde oluşturduğu ücretsiz döküm alanları var. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını ve oluşturduğumuz bu alanlara malzemelerini dökmelerini bekliyorum."

...
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2011 Cumartesi 18:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?