5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

CHP'de kapı kilidi krizi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Erol Koyuncu tarafından geçtiğimiz günlerde görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kılıç, parti binasına girmelerini engellemek amacıyla kapı kilitlerinin değiştirildiğini öne sürdü.

CHP Rize İl Başkanı Erol Koyuncu, geçtiğimiz günlerde Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kılıç ve İl Sekreteri Bahadır Karaca’yı görevlerinden aldı. Görevlerinden alınan partililer genel merkez tarafından görevlerinden alınmadıklarını ileri sürerek, görevlerini bırakmadı. Görevden alınan CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kılıç, bugün yaptığı basın açıklamasında, görevden alınmaları ile ilgili olarak genel merkezlerinden kendilerine bir bilgi gelmediğini söyledi. Bu nedenle görevinin başında olduğunu kaydeden Kılıç, "Bize genel merkez tarafından görevimizden alındığımız yönünde bir uyarı gelmedi. Bu nedenle halen görevimizin başındayız. Biz yeni parti binasının alımlarıyla ilgili evrakları görmek istiyoruz. Genel merkezden gelen paraların ve harcanan paranın hesabını görmek istiyoruz" dedi.

Görevinden alınan İl Sekreteri Bahadır Karaca ise, yaptığı açıklamada, "Hukuksuz ve yasal olmayan bir şekilde görevimizden alındık. Biz görevimizi bırakmıyoruz. Görevimizin başındayız. Bu parti yol geçen hanı değildir. Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Ben geçtiğimiz günlerde ’Kemalist’ olduğumu açıklamıştım. Böyle olmam birilerini korkutmuş olacak. Bu nedenle görevime son verilmek istendiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan CHP İl Başkanı Erol Koyuncu ise, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, "Usulsüz delege yapmak ve parti disiplinine aykırı hareket etmekten dolayı Merkez İlçe Başkanı Hüsnü Kılıç ve İl Sekreteri Bahadır Karaca’yı disipline verdim. Merkez İlçe Başkanı’nı görevden alma yetkim vardı ve görevinden aldım. Hüsnü Kılıç’ın yerine Taner Akbulut’u atadım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 01:21:13
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 15:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?