30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Çılgın başkan paraşütte!

ÇILGIN BAŞKAN YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPTI

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 400 metre yükseklikteki tepeden yamaç paraşütüyle indi.

Doğa sporlarına olan merakıyla dikkat çeken Rize Belediyesi Başkanı Halil Bakırcı, Yaz Sporları Şenliği'nin son gününde yanındaki uzman yamaç paraşütçüsünün nezaretinde 400 metre yükseklikteki Dağbaşı Tepesi'nden yamaç paraşütüyle iniş yaptı.

Paraşütle şehrin üzerinde bir süre gezinerek İslampaşa Mahallesi sahilindeki düz alana inen Bakırcı, "İkinci kez paraşütle atlıyorum. Bu kez Rize Belediyesi Yaz Spor Şenliği kapsamında bu inişi gerçekleştirdim. Türk Hava Kurumu yetkilileriyle geçtiğimiz gün uygun bir yer aradık. Yamaç paraşütü için çok uygun bir yer bulduk. Arazi sahipleriyle anlaşacak bu tepeyi yamaç paraşütü turizmine kazandırmak istiyoruz. Bunu başarırsak hemşerilerimizi bize göre yeni bir spor dalı ile tanıştırmış olacağız."dedi.

Zorlu inişte Bakırcı'ya eşlik eden Erzincan Doğa ve Kayak İhtisas Spor Kulübü uzman sporcularından Meriç Yeter de, "Ordu'daki Boztepe'den sonra tüm bölgedeki en uygun parkur bu. Bu tepenin yamaç paraşütü turizmine kazandırılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı bir yıl önce 300 metre yükseklikteki Şahin Tepesi'nden ilk kez yamaç paraşütü inişi gerçekleştirmişti. Bakırcı ilk denemesinde Rize Atatürk Stadyumu'na başarılı bir şekilde inmeyi başarmıştı. Bakırcı bu kez 100 metre daha yüksekten uçup, yaklaşık 5 kilo metre daha uzaklığa uçarak kendi rekorunu da kırmış oldu.

ÇILGIN BAŞKAN YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPTI
ÇILGIN BAŞKAN YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 16:26:03
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 16:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?