30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Çobanlıktan vekil adaylığına

ÇOBANLIKTAN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA

İngiltere Parlamentosu’nda İngiltere Başbakanı ve diğer parlamento üyelerine Rize Çayı dağıtarak gündeme gelen, müthiş Türk lakaplı Mehmet Okumuş, Rize’den milletvekilliği adaylığı için çalışmalarına başladı.

Londra’da İşçi Partili Dostları Grubu’nun 3. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle İngiliz Parlamentosu’nda düzenlediği resepsiyonda İngiltere Başbakanı Gordon Brown başta olmak üzere diğer parlamento üyelerinde Rize çayı hediye ederek isminden söz ettiren Rizeli girişimci Mehmet Okumuş, Rize’den milletvekilliği için çalışmalara başladı.

Yurt dışında Türkiye’nin tanıtımı ve Avrupa’da Türk vatandaşlarına uygulanan vize zorluklarının kaldırılması ile ilgili yaptığı çalışmalarda “Müthiş Türk” lakabı ile anılan Mehmet Okumuş, Türkiye’ye dönüp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile adaylığı konusunda görüştükten sonra adaylık çalışmaları için Rize’ye gelerek ziyaretlerine başladı.

Renkli kişiliği ile dikkat çeken Okumuş, 1970 yılında Rize’nin Hemşin ilçesinde dünyaya gelirken eğitimini Türkiye’de tamamladıktan sonra Amerika ve İngiltere’ye yerleşti. Türkiye’de yaşadığı yıllarda, Kaçkar Dağları’nda çobanlık ve turist rehberliği yapan Okumuş, artık çok sevdiği ülkesine ve insanlarına milletvekili olarak hizmet vermek istediğini belirtti. İlk mesleğinin çobanlık olduğunu belirten Okumuş, “Hemşin yaylalarında trekking turlarına çıkararak hem İngilizce öğreniyordum hem de eğitimim için para kazanıyordum. Çobanlık yapmış olduğum Hemşin Yaylaları’nda trekking ve yayla turizmini ilk başlatan yöresel rehberlerden bir tanesiyim. 1990 yılında ABD’nin Washington D.C. şehrine öğrenim amacıyla gittim. Yaklaşık 10 yıl bu ülkede yaşadım. Ama Türkiye ile bağlantım hiç kopmadı. Yılın büyük bölümünü Türkiye’de geçiriyordum. Şuanda da Londra ve Türkiye arasında çalışıyorum. Turizm ve Halkla İlişkiler danışmanlığı yapıyorum. 1995 yılından beri Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kokartlı ülkesel profesyonel turist rehberiyim. Kış aylarını Londra’da, yılın büyük bir bölümünü ise Türkiye’de geçiriyorum. Yurt dışında yaşadığım süre içerisinde, pek çok değişik ülke vatandaşıyla tanışma, değişik dil, din ve kültürleri tanıma şansım oldu. Uzun yıllardır Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili pek çok önemli çalışmalar yapıyorum. Dünyayı ve Türkiye’yi çok iyi tanıyan biriyim. Rehberlik mesleğimden dolayı Türkiye’nin her köşesini yabancı turistlerle birlikte adım adım gezmiş bir insanım” dedi.

Türkiye’de merkez sağda siyaset yapmak istediğini belirten Okumuş, “Hiçbir siyasi partiye üye değilim. Ben, siyasetin bir araç, ülkeme ve milletime hizmet etmenin ise, esas amaç olduğuna inanıyorum. Merkez sağda yer alan siyasi bir görüşe sahibim. Türkiye milletvekilliği sistemi siyasi partiler içerisinde görev yapmamış, ülkesine, milletine hizmet etmek isteyen insanların önünü açacak olan bir sistemdir. Bana bu onuru, şerefi ve fırsatı verecek olan, benimle çalışmayı isteyecek siyasi partilerimizin değerli yöneticilerine Türkiye ve Türk halkı adına müteşekkir olacağım” diye konuştu.

ÇOBANLIKTAN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA
ÇOBANLIKTAN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA
ÇOBANLIKTAN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 12:56:01
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 11:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?