30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Çok heyecanlı başladı!

38.ULUSLARARASI ARHAVİ FESTİVALİ

Bu yıl 38.’si düzenlenen Uluslararası Arhavi Festivali ilginç görüntülerle başladı.

Üç gün sürecek festivalin ilk gününde Of-Road gösterisi gerçekleştirildi. İlçe sahilinde Arhavi Belediyesi tarafından oluşturulan yapay parkurdaki gösteriye, özel donanımlı 19 jeep katıldı. Sürücüleri tarafından zorlu parkura göre geliştirilmiş jeepler izleyenlere nefes kesen dakikalar yaşattı. Süre engeli bulunmayan yarışmada, jeeplerin güçleştirilmiş parkurdaki performansları ve dayanırlıkları dikkate alındı. Yarışma sırasında bazı jeepler parkuru tamamlayamayarak yarışma dışı kaldılar.

Öte yandan üç gün sürecek festivalin ilerleyen günlerinde bisiklet, yamaç paraşütü, halat çekme, ekmek yapma, çay toplama ve plaj voleybolu gibi müsabakaların yapılacağı öğrenildi. Festival kapsamında yurt dışından gelen yabancı halk oyunları grupları da oyunlarını sergileyecek. Arhavi Konulu Belgeseller gösterime sunulacak. Festivalde Cengiz Kurtoğlu, Ferhat Göçer, Hadise ve İsmail YK gibi sanatçılar da konser verecek.

Etkinliklerle ilgili bilgi veren Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, “1973 yılında başlayan Arhavi Festivali’nin bu yıl 38.’sini yapıyoruz. Bu yıl ki hazırlıklarımızda daha fazla uluslararası katılımı hedefledik. Daha fazla sanat ve kültür faaliyetini hedefledik. Yerel değerlerimizi daha fazla öne çıkartmak istedik. Elbette ki eğlence kısmı vardır. Ama bir panayır değildir. Yöremizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkaran bunun karşılığında bizim kültürümüzü dışarıya gönderen, dışarıdan yabancı kültürleri alarak bir kültür alışverişi sağlayan bir şekilde geçmesini umut ediyorum” dedi.

38.ULUSLARARASI ARHAVİ FESTİVALİ
38.ULUSLARARASI ARHAVİ FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 08:25:04
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 11:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?