5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Cuma namazı sonrası 'Apo' protestosu

Rize Ülkü Ocakları tarafından Cuma Namazı sonrası gerçekleştirilen gösteride, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından alınan terörist başı Abdullah Öcalan’ın adil yargılanmadığı kararı protesto edildi.

Rize’de bugün yüzlerce ülkücü Cuma Namazı çıkışı Şeyh Camii önünde toplandı. Türk Bayrakları açan ülkücüler sloganlar atarak, terörist başı Abdullah Öcalan hakkında adil yagılanmadığı kararına varan AİHM’i protesto etti.

Rize Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Kerim Öztürk, yaptığı basın açıklamasında, "AİHM’in aldığı karar bir kez daha göstermiştir ki, Avrupa’nın insan haklarından anladığı terör haklarıdır. Bölücübaşının yeniden yargılanması demek Türk Devleti ve milletinin iradenesi hiçe saymak demektir. Türk’ün sabrını sınamaya çalışan bölücübaşının dışardaki hamilerine ve yerli işbirlikçilerine Türk tarihine bakmalarını tavsiye ediyoruz" ded.

"Terörist başı idam cezasına çarptırılmıştı. Bugün idam cezası kaldırılmıştır" diyen Öztürk "Yeniden yargılanması halinde idam cezasına çarptırılmayacak ve bu şekilde tarihte ceza indirimine gidildi kaydı düşülecektir. Avrupa bebek katilini bir süre sonra ceza evinden çıkarmayı planlamaktadır. Eli kanlı katilin Türkiye’de siyaset yapması planlanmaktadır. Bağımsız Türk mahkemelerinin terörist başı hakkında vermiş olduğu bu kararı adil bulmayanlar, Türkiye’deki PKK terörüne adeta yol göstermiş ve onları cesaretlendirmiştir. AİHM bu kararı ile olayı siyasallaştırmıştır. Şehit annelerine sesleniyoruz. Vatan için can veren oğullarınızın kemiklerini sızlatan bu karar amacına ulaşmayacaktır" şeklinde konuştu.


Basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı okuyan ülkücüler daha sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 16:32:56
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 14:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ensar IP: 193.255.92.xxx Tarih : 16.05.2005 15:35:07
Tüm vatan hainlerine ölüm diyorum.Hemşerilerimi kuttluyorum.