5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

'Cumhurbaşkanlığı siyasi hedef olamaz'

Rize'den bağımsız milletvekili adayı olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, "Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hiç kimse için siyasi bir hedef olamaz. Ancak siyasi partilerin uzlaşması ile cumhurbaşkanı seçilebilir" dedi.

Rize'de seçim çalışmalarını sürdüren Yılmaz, toptancılar hali ve sanayi sitesinde esnafı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, merkez sağda birleşmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Merkez sağın seçimlere, sadece barajı aşmayı hedefleyen bir parti olarak değil iktidarı hedefleyen bir parti olarak da katılması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Maalesef son iki seçimde Türk seçmeni merkez sağda böyle bir iktidar alternatifine sahip değildi. Ümit ediyorum ki bu seçim, merkez seçmenin bu çaresizliğinin son seçimi olacak. Önümüzdeki dönemde en önemli siyasi hedefimiz, Türk seçmenine yeniden iktidar alternatifi olacak bir merkez alternatifi sunmaktır. Ben eğer Rize'den seçilip Meclise gidersem önümüzdeki dönemde bu birleşme sürecine katkıda bulunmak için elimden gelen her türlü çabayı harcayacağım."

Yılmaz, cumhurbaşkanlığına aday olacağı yönünde söylentiler olduğunun belirtilmesi üzerine de şunları kaydetti:

"Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hiç kimse için siyasi bir hedef olamaz. Ancak siyasi partilerin uzlaşması ile cumhurbaşkanı seçilebilir. Hele Anayasa Mahkemesinin son kararından sonra Mecliste üçte iki uzlaşma gerekiyor. Üçte iki katılım gerekiyor. Dolayısıyla hiç kimsenin böyle bir şahsi hedefe yol açması mümkün değil. Ancak ortaya çıkacak Meclis kompozisyonunun durumuna göre bu meselenin nasıl çözüleceğini hep birlikte göreceğiz."

AA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 13:38:09
Güncelleme :26 Haziran 2007 Salı 13:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?