5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Çuvaldaki cesedin sırrı çözüldü

RİZE'de, kıyıya vuran bir çuval içinde bulunan ikiye bölünmüş erkek cesedinin sırrı çözüldü. Hasan Bektaş'ı birlikte içki alemi yaptığı 3 arkadaşının öldürdüğü, cesedi kolay taşımak için de ikiye bölüp çuvala koyduktan sonra denize attıkları ortaya çıktı. Zanlılar, tutuklandı.

RİZE’de, kıyıya vuran bir çuval içinde bulunan ikiye bölünmüş erkek cesedinin sırrı çözüldü. Hasan Bektaş'ı birlikte içki alemi yaptığı 3 arkadaşının öldürdüğü, cesedi kolay taşımak için de ikiye bölüp çuvala koyduktan sonra denize attıkları ortaya çıktı. Zanlılar, tutuklandı.
Cinayet, 25 Mayıs'ta Engindere Mahallesi’ndeki balıkçı barınaklarının önünde kıyıya vuran çuvalda, bir erkek cesedi bulundu. Cesedin parmak izinden, hırsızlıktan sabıkası bulunan 30 yaşındaki Hasan Bektaş’a ait olduğunu belirlendi. Yeniköy Mahallesi’nde oturan Hasan Bektaş’ın, 17 Mayıs’tan bu yana kayıp olduğu, birlikte oturduğu ağabeyinin 18 Mayıs’ta polise başvurduğu ortaya çıktı. Bektaş'ın yakınları, deniz suyu nedeniyle bozulan cesedi teşhis edemedi.

Olayla ilgili araştırma başlatan polis, mahallede 30 kişiyi sorguladı. Hasan Bektaş’ın en son 17 Mayıs gecesi Yeniköy Mahallesi’nde bir fırına girdiği belirlendi.

ÇUVAL ELE VERDİ

Önceki gün fırına baskın yapan polisler, fırındaki çuvallarla, cesedin üst kısmının bulunduğu çuvalın aynı olması üzerine inceleme yaptı. Fırında, kan izleri ve kan bulaşmış bir poşet bulunması üzerine, fırında çalışan ve hepsi de, Hasan Bektaş gibi Erzurum İspir doğumlu olan E.Y. (23), S.G. (19) ve B.K. (23) gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 3 zanlı cinayeti işlediklerini itiraf etti.

KOLAY TAŞIMAK İÇİN BÖLMÜŞLER

Cinayeti işledikleri 37 santimetre uzunluğundaki ekmek bıçağını gömdükleri yerle, cesedi denize attıkları yeri gösteren 3 zanlı, ifadelerinde Hasan Bektaş ile yakın arkadaş olduklarını belirterek, “Olayın olduğu gece fırında toplanmış içki içiyorduk. Geç saatlerde herkes sarhoşken aramızda tartışma çıktı ve küfürleşmeye başladık. Bu sırada E.Y. bıçakla Hasan Bektaş’ı öldürdü. Paniğe kapıldık. Cesedi kolay taşımak için, E.Y.'nin cinayeti işlediği bıçakla ikiye böldük ve iki çuvala koyduk. Sonra Engindere Mahallesi'ne götürerek denize attık” dedi.

Dalgıçların, gösterilen yerde yaptıkları aramada cesedin alt kısmının bulunamadığı belirtildi. Güvenlik nedeniyle dün gece geç saatlerde Adliye’ ye sevkedilen E.Y., S.G. ve B.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, “Şehrin asayişi ve huzuru için biz her zaman çalışıyoruz. Vatandaşların da bizimle bu konuda işbirliği yapmaları çok önemli” dedi.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 14:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 85.102.107.xxx Tarih : 14.06.2007 11:19:51
rize ye neler oluyor böyle teksas laşıyor rıze heralde böye gidiş de rize yaşanmaz hale gelcek sanırım