8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Danayı satın aldı ahırı yıktırdı

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ahırı yıkılması gereken ancak maddi durumu kötü olan vatandaşa, ineğini satın alarak ilginç bir destekte bulundu. 

Rize Belediyesi tarafından, şehir içerisinde bulunan hayvan ahır ve barınaklarının çevre sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle yıkılmasına devam ediliyor. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise çevre sağlığını tehdit eden ahır ve barınakların yıkılması noktasındaki kararlılığını korurken, şehir içinde besledikleri hayvanlarla geçimini sağlayan vatandaşların mağdur olmaması için de ilginç çözümler geliştiriyor. Bakırcı, Tophane Mahallesi'nde bulunan Nur Melek Amedi isimli vatandaşa ait ahırı yıkabilmek için Amedi'nin ineğini bin 300 YTL ödeyerek satın aldı. 

Yıkım öncesi Tophane Mahallesi'ne gelen Belediye Başkanı Bakırcı, bayan Amedi ile görüşerek mağdur olmaması için ahırdaki ineği satın almak istediğini söyledi. Amedi, ineği için Başkan Bakırcı'dan bin 300 YTL para istedi. İnek sahibi bayanın istediği fiyata itiraz etmeyen Bakırcı cebinden çıkarttığı bin 300 YTL'yi kadına verip ineği satın alırken, Nur Melek Amedi'nin ilköğretim okulu öğrencisi kızı Kübra'nın, çiçek isimli ineğe sarılarak gözyaşı dökmesi dikkat çekti. 

Başkan Bakırcı, küçük Kübra'ya, "Şehir içerisinde inek beslemek insan sağlığı açısından sakıncalıdır. Sen derslerine çalış. Okuyup doktor ol. Biz senin eğitimin için gerekli her şeyi yapacağız" dedi. Başkan Bakırcı ayrıca belediye veterinerine de talimat vererek Kübra için evcil süs ineklerinden bulunmasını istedi. Daha sonra belediye iş makineleri şehir içerisinde bulunan ahırın yıkımını gerçekleştirdi. 

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yıkım sonrası yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar 160 ahır yıktık. Şehrin görünümünü bozan ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ahırların yıkımını sürdürüyoruz. Kimi ahırları polis, kimilerini zabıta nezaretinde yıkıyoruz. Maddi durumu bozuk ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için de farklı çözüm yolları buluyoruz. Bu vatandaşımızın mağdur olmaması için ineğini kendime ait para ile satın aldım. İneğin etini de mahalleliye dağıtacağız" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 13:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?