30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Deniz, Muhammet'i vermiyor!

DENİZDE KAYBOLAN ÇOCUĞA ULAŞILAMADI

Rize'nin Çayeli İlçesi Büyüktaşhane Mahallesi sahilinde arkadaşları ile denizde yüzerken boğulma tehlikesi geçirip kaybolan 10 yaşındaki Muhammet Berkay Çakır'a hâla ulaşılamadı.

Yunus Arıcı (11), Halil İbrahim Şimşek (13) ve Muhammet Berkay Çakır (10) öğle saatlerinde serinlemek için denize girdi. Denizin aşırı dalgalı oluşundan dolayı gençler boğulma tehlikesi geçirdi.

Sahilde yürüyen vatandaşlar tarafından fark edilen gençlerden ikisi kurtarıldı. Muhammet Berkay Çakır da dalgaların arasında kayboldu.

Rize Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı deniz polisi, sahil güvenlik ekipleri deniz ve karadan arama çalışması başlattı. Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE ekiplerinin de destek verdiği çalışmalar sonuç vermedi. Arama çalışmaları sırasında denizde görülen bir cisim heyecanlı anlar yaşanmasına neden oldu. Sahilde arama çalışmalarını izleyen vatandaşlar heyecanla cismin görüldüğü yere koşmaya başladı.

Bir tekne yardımı ile yapılan incelemede heyecana neden olan cismin şamandıra olduğu anlaşıldı. Denizin aşırı dalgalı olması balık adamlarının çalışmalarını bir hayli zorlaştırdı. Kaybolan Muhammet Berkay Çakır'ın Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

Boğulmaktan kurtulan iki çocuk Çayeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

DENİZDE KAYBOLAN ÇOCUĞA ULAŞILAMADI
DENİZDE KAYBOLAN ÇOCUĞA ULAŞILAMADI
DENİZDE KAYBOLAN ÇOCUĞA ULAŞILAMADI
DENİZDE KAYBOLAN ÇOCUĞA ULAŞILAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 16:25:02
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 23:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert merter IP: 88.247.247.xxx Tarih : 24.06.2010 14:36:33

çok üzücü bi durum Allahtan ümit kesilmez inş güzel haberini duyarız....bu haberi yapan sayın arkadaş dün sanki ordaymış gibi haberi yayınlamış 2 çocugu çevredeki vatandaşlar kurtarmış tesadüfen ordan gecerken uzun sure çalişmaları izledım bi kaç tane gönüllü dalgıç haricinde ne bi sahıl guvenlık nede denız polısı göremedim acaba çokmu açıktan arıyolardı?insan hatayı bu kadar basıt olmasa gerek ...