3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Dernekten köyde çevre temizliği

ARDEŞEN BAKADER DERNEĞİ’NDEN BAYIRCIK KÖYÜNDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Rize’nin Ardeşen ilçesinde Bayırcık Köyü Kalkındırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BAKADER) tarafından Fırtına Vadisi kuzey kolunda yerleşik olan Bayırcık köyünde çevre temizliği kampanyası başlatıldı.

Kampanya katılan dernek üyeler, taşıdıkları pankart ve dövizlerle temizliğin önemine dikkat çekti. Bayırcık köyünde başlatılan çevre temizlik kampanyasına dernek üyelerinin yanı sıra vatandaşlar ile Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) da destek verdi. BAKADER Başkanı Osman Aslıyüksek ve dernek üyeleri öncülüğünde yapılan kampanyada, Bayırcık köyü sınırları içinde bulunan ırmak ve derelerde çöpler toplandı. Ellerinde poşetlerle ırmak ve dereleri temizleyen dernek üyeleri bu konuda köy halkından destek beklediklerini belirtti. BAKADER Başkanı Osman Aslıyüksek, amaçlarının, dernek üyelerine, köy halkına ve gençlere çevre bilinci kazandırmak ve güzel bir çevrede yaşamanın önemini kavratmak olduğunu söyledi.

Bayrıcık köyü muhtarı Mustafa Tolunoğlu, BAKADER tarafından yapılan bu anlamlı çalışmalara destek verdiklerini belirterek, bir zamanlar balık tutup piknik yaptıkları derelere bilinçsizce çöplerin atıldığından şikayetçi olurken, 73 yaşındaki Ahmet Tolunoğlu, geçmiş yıllarda arkadaşlarla birlikte köyün etrafında akan dere ve ırmaklardan su alıp çay demlediklerini dile getirerek BAKADER tarafından yapılan bu çalışmayı yararlı bulduğunu söyledi.

BAKADER’in çevre temizliğine destek verenler arasında yer alan DOKADAK Başkanı Sabri Aslışen, amaçlarının BAKADER tarafından yapılan bu anlamlı çalışmaya katkıda bulmak olduğunu dile getirerek, yapılan bu etkinliğin tüm köyler tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.

ARDEŞEN BAKADER DERNEĞİ’NDEN BAYIRCIK KÖYÜNDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 12:33:03
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 12:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?