5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Dersaneye gitmeden 1. oldu

DERSANEYE GİTMEDEN SBS’DE TÜRKİYE 1.’Sİ OLDU

Rize’de Çaykur İlköğretim Okulu Öğrencisi Yaren Akoluk, SBS sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alıp Türkiye birincileri arasında yerini aldı.

SBS Türkiye birincilerinden bir tanesi de Rize’de bulanan Çaykur İlköğretim Okulu Öğrencisi Yaren Akoluk oldu. Akoluk, diğer Türkiye birincilerinin aksine dershaneye gitmedi. 6. sınıfın başında sadece 15 gün dershaneye giden Akoluk, sıkılınca dershaneyi yarıda bıraktı. Derslerden fazla dinlenmeye ve eğlenceye önem verdiğini belirten Akoluk, sadece Matematik alanında özel ders aldığını ve okulun düzenlediği kurslara katıldığını belirtti. Arzu ve Yaşar Akoluk çiftinin kızları olan Yaren, ailesinin aksine Fen Lisesi’nde değil de Sosyal Bilimler Lisesi’nde okumak istiyor. Akoluk tüm çoğu zeki çocuğun aksine sayısal bölümlere sıcak bakmıyor. Başarılı kız öğrencinin hedefi ise iyi bir tarihçi olmak.

Anne Arzu Akoluk yaptığı açıklamada , “Kızım fazla ders çalışmayı sevmez. Her ne kadar planlı ve programlı bir çalışma sistemi uygulamasını istedikse de bunu başaramadık. İstediği zaman ders çalıştı istediği zaman dinlendi. Saat 24.00’dan önce uyumaz. Ama çok zekidir. Mutluyuz ”dedi.

DERSANEYE GİTMEDEN SBS’DE TÜRKİYE 1.’Sİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 15:02:05
Güncelleme :15 Temmuz 2011 Cuma 14:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?