30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Din görevlileri panelde buluştu

DİN GÖREVLİLERİ PANELDE BULUŞTU

Rize İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde bir panel düzenledi.

Panele konuşmacı olarak, Rize’de geçmiş yıllarda müftülük görevi yürüten Selahattin Karahocagil, İsmail Cömert, Namık Hisar, Haydar Sadıkoğlu, İsa Saim, Zeki Sayar ve Rize İl Müftüsü İlyas Serenli katıldı. Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Zeki Sayar yönetiminde başlayan panel sırayla konuşmacıların hatıralarını, dileklerini ve tavsiyelerini dillendirmeleriyle devam etti. Emekli Müftülerden Selahattin Karahocagil cenazelerin yerde kaldığı, ezanın Türkçe okunduğu, Kuran-ı Kerim öğrenmenin ve öğretmenin yasak olduğu günlerden bu günlere çok şey değiştiğini ifade etti. Namık Hisar ise din görevliliğinin gerek maddi gerek manevi olarak çok bereketli bir meslek olduğuna değindi. Haydar Sadıkoğlu, din görevlisinde bulunması gereken üç temel vasıfı ilm, amele ve tebliğ yeteneği olarak sıraladı. İsa Saim, din görevlisinin gönülleri fethetmekle vazifeli olduğunu anlatırken Zeki Sayar, İmam Hatip ve Müezzinler’in camilerin manevi mimarları olduğunu söyledi.

Panele ev sahipliği yapan Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, tüm katılımcılara teşekkür etti. Programın sonunda konuşmacılara günün anısına hatıra plaketi takdim edildi.

DİN GÖREVLİLERİ PANELDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 12:44:02
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 16:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?