3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Domuz gribi can aldı

DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ

Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde domuz gribi şüphesiyle tedavi görürken gelininden bir gün sonra hayatını kaybeden Nusret Kitapçı (62), Rize'nin İyidere İlçesinde toprağa verildi.

Domuz gribi şüphesiyle KTÜ Farabi Hastanesi'nde tedavi görürken hayatını kaybeden Havva Kitapçı'dan (26) bir gün sonra aynı hastanede yine domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan kayınpeder Nusret Kitapçı (62) da öldü. Nusret Kitapçı ilçeye bağlı Büyükçiftlik köyünde bugün öğle namazını müteakıben kılınan cenaze namazından sonra gelininin mezarı yanında toprağa verildi.

Rize Sağlık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kitapçı'nın H1N1 virüsünden ölmediği açıklandı. Birer gün arayla hayatlarını kaybeden gelin ve kayınpederinin yakını Bahri Çelik ise yaptığı açıklamada, "Her iki hastamızda hastaneye domuz gribi şüphesiyle yatırıldı. Vefat ettiklerinde doktorlar bize yüzde 90 domuz gribinden dolayı öldüklerini açıkladı. Hastaneden bize verilen ölüm raporlarında da ölüm nedeni olarak H1N1 şüphesi yazıyor" ifadelerini kullandı.

Domuz gribi şüphesiyle hayatını kaybeden Nusret Kitapçı'nın kızının da yüksek ateş ve solunum yetmezliği şikayeti ile Rize'de tedavi altına alındığı öğrenildi.

DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ
DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 15:15:05
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 18:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?