5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

DYP'den üniversite için imza kampanyası

Doğru Yol Partisi (DYP) Rize Teşkilatı, yasama dönemi bitmeden Rize Üniversitesi’nin yasallaşması için imza kampanyası başlattı.

Rize Yapı Kredi Kavşağı’nda kurulan standda, yasama süresi tamamlanmadan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Rize Üniversitesi yasasını çıkartması için imza toplanmaya başlandı. Toplanan imzalar yasama yılı tamamlanmadan TBMM’ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan DYP Rize İl Başkanı Köksal Toptan, Rizeli siyasilerin üniversitenin yasallaşması sürecinde geç kaldıklarını belirterek, "Nerdeyse yasama yılının sonuna geliniyor. Geçtiğimiz günlerde 16 ayrı üniversitenin yasallaşması için meclise teklif verildi. Siyasilerin Rize üniversitesinin bu yıl içerisinde yasallaşacağı yönünde verdikleri sözlere rağmen, Rize üniversitesi bu 16 üniversite arasında yer almadı. Biz verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Biz yasama yılı bitmeden Rize üniverstesinin yasallaşması için bu imza kampanyasını başlattık. Tüm hemşerilerimizin kampanyaya destek vermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 12:58:50
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 15:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?