3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Emekli zabıta zabıtaya yakalandı

El arabasıyla şehir içerisinde balık satmak isteyen emekli zabıtaya, eski mesai arkadaşları engel olunca tartışma çıktı.


Rize'de balık sezonu seyyar balıkçılar için problemli başladı. Belediye zabıta ekipleri seyyar balıkçıların şehir içerisine girmelerine izin vermeyince olaylar çıktı. Rize Belediyesi'nin kendilerini şehir içerisine sokmamasını protesto eden bazı balıkçılar el arabalarındaki balıkları yollara döktü. Balıkçılar, belediye tarafından kendilerine satış yapmaları için hazırlanan Balıkçı Hali'nin satışa müsait yer olmadığı için halkın hale gelmediğini bu nedenle satış yapamadıklarını söyledi.
Rize Belediyesi zabıta ekiplerinin bugün de sürdürdüğü uygulamalar sırasında ilginç bir olay yaşandı. El arabasıyla kara yolu üzerinde balık satmaya çalışan Hasan Karadereli isimli balıkçı zabıtalar tarafından engellenince tartışma çıktı. Hasan Karadereli'nin 1.5 yıl önce Rize Belediyesi'nden emekli olan bir zabıta görevlisi olduğu ortaya çıktı. Karadereli, aldığı emekli maaşı yetmediği için balık sattığını belirterek uygulamaya isyan etti. Ekmeğini kazanmasının engellendiğini belirten Karadereli, eski
mesai arkadaşları ile bir problemi bulunmadığını, Rize Belediyesi'nin uygulamasının kendilerini mağdur ettiğini belirtti.
Bu arada bir vatandaş ise seyyar balıkçılarda balık fiyatlarının daha düşük olduğunu, bu nedenle bu satıcıların alış verişin kolay sağlanabileceği yerlere alınmalarını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 14:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?