3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Emniyetten 'görüntü' açıklaması

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, fuhuş operasyonu kapsamında gözaltına alınan Gürcü fuhuş tacirinin cep telefonunda bulunan ve basında geniş yer bulan şiddet görüntülerinin ne zaman ve nerede çekildiğinin belirlenemediğini açıkladı.


Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş bugün düzenlediği basın toplantısında Rize'nin Pazar ilçesinde gerçekleştirilen fuhuş operasyonunu değerlendirdi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Demirtaş, 2 Ocak tarihinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 59 kişiden çete üyesi oldukları tespit edilen 20 kişinin adliyeye çıkarıldığını bu kişilerden 5'i yabancı uyruklu 9 kişinin tutuklandığını söyledi.


Yasadışı organize suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini anlatan Demirtaş, yapılan fuhuş operasyonları ile diğer asayiş olaylarının da önünün kesileceğini belirtti. Demirtaş, fuhuş operasyonlarının diğer asayiş olaylarının azalmasında da katkı sağlayacağını söyledi.


Gürcü bayanları televizyon dizilerinde oynatmak gibi vaadlerle kandırarak Türkiye'ye getirdiği tespit edilen İnga Klavadze isimli kadının cep telefonundan çıkan bir bayanın diri diri gömülmesi görüntülerinin ne zaman ve nerede çekildiğinin öğrenilemediğini açıklayan Demirtaş,
"Görüntüye bakıldığında çekimin yapıldığı mekanın yurt dışında olduğunu ve görüntüde yer alan şahısların da yabancı uyruklu olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 14:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?