5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Emniyetten terör tatbikatı

Rize Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timleri tarafından bugün bir terör tatbikatı gerçekleştirildi.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta, yasa dışı sol bir örgüte üye teröristlerin yolcularla birlikte rehin aldığı otobüse operasyon düzenlendi. Rize Valisi Kasım Esen, Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve çok sayıda davetlinin izlediği tatbikatta ilk olarak polisler barikatlarla otobüsün önünü kesti. Anonslarla teröristlerden sakin olmaları ve rehineleri serbest bırakmaları istendi. Polis ile pazarlığa girmek isteyen teröristler bir rehineyi silahla yaralayarak araçtan attı. Yaralı rehine ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bunun üzerine Özel Harekat Timleri devreye girerek sis bombaları ile otobüse yanaşıp içerisine girmeyi başardılar. Teröristler etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Rehineler ise üstleri aranarak araçtan indirildi. Tatbikatta son olarak aracın altına bırakılan şüpheli bir çanta fünye ile patlatıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikat izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Tatbikat sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rize Valisi Kasım Esen, terör olaylarına karşı polisin hazır olması gerektiğini belirterek büyük şehirlerdeki araç yangınlarını sınır ötesi harekatın içerideki yansımaları olarak değerlendirdi. Vali Esen, yaptığı açıklamada "Son günlerde terör örgütüne yönelik Irak'ın kuzeyine yapılan operasyonların Türkiye içine yansımaları olması doğal. İstanbul ve bazı şehirlerimizde araç yangınları oluyor. Terör olayı malumunuz şekil değiştirdi. Vekalet yoluyla savaş haline geldi. Başka ülkelerin siyasi, sosyal ve ekonomik kaynakları ve güçleri üzerine hesapları olanlar terör örgütlerini finanse etmek ve beslemek suretiyle ağacın kurdu kendinden olur misali hedef ülkelerdeki terör örgütlerini yeşerterek ve onların hayat bulması için gerekli zemin ve alt yapı şartlarını hazırlayarak bu işe giriyor" dedi.

Terör olaylarında bir değişiklik daha olduğunu anlatan Esen, şöyle konuştu: "Terör örgütleri doğrudan doğruya ideolojik eğitimlerden geçmiş belli bir davaya inanmış beyni yıkanan kişiler yerine şehirlerdeki ipsiz, sapsız, serseri vaziyette dolaşan kişilere de küçük çaplı para vermek suretiyle adi suçlar işleterek araç yakmalar, rehin alma olayları, araçlara bomba atma olayları yaparak şehirleri yaşanmaz hale getiriyorlar. Bunlara karşı biz polisimizi zinde tutmalıyız."

Vali Esen daha sonra tatbikatta görev alan polis memurlarını tebrik etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 14:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?