30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Engelliler sertifikalarını aldı

ENGELLİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Rize’de zihinsel engellilerin çalışarak para kazanmalarına imkan sağlayacak olan Servis Elemanı Yetiştirme Kursu’nu tamamlayan 15 engelli öğrenci sertifikalarını aldı.

Servis Elemanı Yetiştirme Kursu’nu başarı ile tamamlayan 15 öğrenci sertifikalarını İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle aldılar.

Törende konuşan Rize Otizmle Mücadele Derneği Başkanı Resul Usta, projenin dernekleri, Zehra Usta Eğitim ve Uygulama Okulu ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlandığını belirterek, “Türkiye için en büyük sorunlardan birisi engelli bireylerin istihdamını sağlamaktır. 28 Haziran'da hayata geçirdiğimiz bu projemiz ile 15 öğrenciye 282 saat eğitim verdik. Amacımız eğitimini tamamlayan bu çocuklarımızın ailelerine yük olmadan kendi ayakları üzerinde durabilmeleridir. Hayatlarını idame ettirebilmeleri için açacağımız engelliler cafesinde ve özel ve kamuya ait iş yerlerinde bu çocukları istihdam edeceğiz. Bu konuda kamuoyu ve yöneticilerimizden destek bekliyoruz'' dedi.

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Rize Belediye Başkanı Yardımcısı Osman Karavin ve İŞKUR Rize İl Müdürü Yahya Kanbur öğrencilere sertifikalarını verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 16:51:00
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 16:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?