3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Eniştesi için iş istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan eniştesi için iş isteyen bir kadın polis tarafından uzaklaştırıldı.


Geceyi Güneysu ilçesi Merkez mahallesindeki evinde geçiren Başbakan Erdoğan, öğle saatlerinde babasının köyü olan Dumankaya köyüne giderek burada mezar ziyaretlerinde bulundu. Basın mensupları köye alınmazken, Erdoğan daha sonra İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Rize il merkezine gitti. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde partisi tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na gelişte Melek Bulut isimli 55 yaşlarında bir kadın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yanında kaldıkları
eniştesi için iş istedi. Gölcük'te deprem mağduru oldukları için memleketleri Rize'ye geldiklerini ve eniştesinde kaldıklarını ve eniştesinini de işsiz olduğunu belirten Bulut, korumalar tarafından uzaklaştırıldı.
Daha sonra salona geçen Başbakan Erdoğan'a, bu kez de ismi Sevim Topçu olduğu öğrenilen bir bayan "Bu kriz ne olacak kriz var kriz" diye bağırdı. Topçu, Başbakanlık korumaları ve polisleri tarafından salondan çıkartıldı. Başbakan Erdoğan, "Bu salon içerisine girenler tamamen İl Danışma Meclisi üyesi olduğunu sanmıyorum. Farklı insanlarda burada bulunuyor. 7 yıl önce Rize'de kestiğiniz çayın parasını bir yıl sonra alıyordunuz şimdi bir ay sonra aldığın için mi bağırıyorsun ? Bu yıl 1-2 ay bir gecikme
oldu. Bundan dolayı mı ekonomik kriz var diye bağırıyorsun? Çayın alındığı için mi ekonomik krizden bahsediyorsun. Eskiden yüzde 63 faizle borçlanıyorduk. Şimdi yüzde 10 faizle borçlanıyoruz. Arada yüzde 50 fark var. Bu mu ekonomik kriz diye sorsan verecek cevabı yoktur" diyerek tepkisi dile getirdi.
Erdoğan'ın konuşması sırasında başka bir Rizeli dinleyici ise "Darlanma" deyince Erdoğan, yöresel şive ile "Ben darlanmayrum da bu tip yanlış konuşmalar beni rahatsız ediyor" diyerek konuşmasını sürdürdü.
Öte yandan, vatandaşlar Sevim Topçu izimli bayana, şov yaptığını belirterek tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 21:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?