3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Erdoğan hemşehrilerine seslendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da asılan bir pankartla ilgili olarak Türkiye'de bazı çevrelerin rejim tartışması başlatmak istediğini belirterek "Biz gönüllerin sultanı olmak istiyoruz" dedi. Konuşmasında sık sık medyaya yüklenen Erdoğan, "Siz hiç merak etmeyin 29 Mart'ta son manşeti bu millet atacak" dedi.


Başbakan Erdoğan, Artvin'de katıldığı mitingin ardından helikopterle geldiği memleketi Rize'de hemşehrilerine Cumhuriyet Meydanı'nda seslendi. Binlerce kişinin katıldığı mitingdeki konuşmasına siyasetteki üslup tartışmalarına değinerek başlayan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin siyasette üslup ve seviyeyi yükselttiğini buna karşın muhalefet ve medyanın seviyeyi düşürdüğünü ifade ederek "Siyasette üslup tartışması başlattılar, seviyeyi düşürdüler. Ağza alınmayacak ifadelerle bu kardeşinize hakaretler
yağdırıyorlar. CHP'lisi, MHP'lisi, diğerlerini söylemeye gerek yok, bir yandan yandaş medya, işbirlikçileri bize saldırıyor. Her gün farklı bir yalanla gündemi meşgul ediyorlar. Her gün partimize, hizmetlerimize çamur atıyorlar. Ama Mevlana ne demiş: 'Testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar' Bizim testimizde Rize'nin kültürü, nezaketi, edebi, vakarı cömertliği, yiğitliği var. Bizim testimizde İstanbul'a, Türkiye'ye kazandırdığımız eserler, yaptığımız hizmetler var. Onlarınkinde ne var? Çamur var, iftira var, yalan var, üslup bozukluğu, edep zafiyeti var. Ama biz nezaketten taviz vermeyeceğiz. Barış içinde yarış dedik, aynı şekilde yola devam edeceğiz" diye konuştu.


Muhalefeti meydanlara, milletin huzuruna çağıran Erdoğan, "Hemşehrilerimize bir sorayım. Acaba bu sayın Baykal Rize'ye hiç geldi mi? Rize Türkiye'nin vilayeti değil mi? Bahçeli geldi mi? Bunlar hani milliyetçi idi. Buralar Türkiye'nin 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının içine dahil değil mi? Niye gelmiyorlar? Adres mi bilmiyorlar? Eğer bilmiyorlarsa biz bunlara özel bir harita, hatta kılavuz da veririz. Yeter ki gelsinler, arzu etsinler" şeklinde konuştu.

DEVLETİN İMKANLARIYLA SİYASET YAPIYOR İDDİALARINA CEVAP
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Devletin imkanlarını kullanarak siyaset yapıyor' eleştirilerine cevap veren Başbakan Erdoğan, bunun doğru olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:
"Bahçeli diyor ki, 'Bizim altımızda uçak, helikopter yok' Kargaları güldürme sayın Bahçeli. Devletin verdiği hazine yardımıyla bir tane değil birkaç tane uçağı, helikopteri kiralarsın. Bunları külahıma anlat. Dürüst olalım dürüst. Siz de Başbakan Yardımcısıydınız. Bu uçaklar helikopterler vardı acaba kaç tane yere gittin, açıkla." Muhalefet liderlerini gazete ve televizyonlardan siyaset yapmakla, meydanlara gelememekle itham eden Başbakan Erdoğan, "Biri İkitelli'den, diğeri Ankara'dan siyaset yapıyor. Gazete sayfası, televizyon ekranından siyaset yapılmıyor, meydanlara gelin meydanlara. Halkımızla yüzleşin, siyaset milletin gözünün içine bakarak, millete elini uzatarak yapılıyor. Türkiye'de siyasetin seviyesini, çıtasını AK Parti yükseltti. Siyasete üslubu AK Parti kazandırdı. Bu ülkede artık laf üreterek siyaset yapılmıyor,
yalanla, dolanla siyaset yapılmıyor. Millet bu tarz siyasete son verdi, prim vermiyor. Gelin planınızla, projelerinizle, yaptıklarınızla konuşun. Sayın Baykal bu ülkede ne yaptınız? Bir anlatın, deyin ki "Biz hükümette olduğumuz dönemde, fi tarihinde bu ülkede şunu şunu yaptık" deyin. Yoksa benzin kuyruklarını mı, gaz yağı kuyruklarını mı anlatacaksın. Çiftçinin traktörüne mazot bulamadığı günleri mi anlatacaksın? Yerel seçimlere giriyoruz, şehirler için planınız var mı? Bakın biz planlarımızla konuşuyoruz.


Marmaray'ı konuşuyoruz. Bunlar bunu hayal bile etmediler, bunlar lafını yaptı, biz icraatını yaptık. İstanbul'da çarşaflı bir hanımefendiye yaptıklarını gördük değil mi? Türk siyasetine maganda kelimesinden başka bir şey, üslupsuzluktan başka bir şey kazandırdılar mı? Bunlar yokluk ve istismar üzerine siyaset yapıyor ama benim milletim bunları 29 Mart akşamı yokluğa mahkum edecek" dedi.

"BİZ GÖNÜLLERİN SULTANI OLMAK İSİYORUZ"
İstanbul'da açılan ve Son Osmanlı Padişahı 1. Padişah Recep Tayyip Erdoğan yazılı pankartla ilgili başlatılan tartışmalarla ilgili konuşan Erdoğan, "Şimdi yeni bir tartışma başlatmak istiyorlar. Yeni bir rejim tartışması başlatarak milletin zihnini karıştırmak istiyorlar. Milli iradeyi, demokrasiyi tartışmak istiyorlar. Yandaş medyalarıyla, tıkandıkları yerde bunu gündeme getiriyorlar. Yandaş bir medya grubu var, CHP'nin yandaşı. AK Parti'nin sandıkta patlama yapacağını gördüler tartışmayı başka yerlere
çekmek istiyorlar. Bakın buradan baba ocağından söylüyorum. Biz gönüllerin sultanı olmak istiyoruz. Bana terbiyesizce, ahlaksızca padişahlık peşinde koştuğumu söylüyorlar. Bunun tartışmasını yapanlara söylüyorum bizim öyle bir derdimiz yok. Biz gönüllerin sultanı olmak istiyoruz. AK Parti demokrasinin, millet iradesinin teminatıdır. Siz bize bir emanet yüklediniz vakti zamanı geldiğinde bu emaneti yine siz alacaksınız. Dünyada üç şeye çare bulunmaz birincisi göğe direk, ikincisi denize kapak, üçüncüsü de
ölüme çare. Biz fani olduğumuzu, bu koltukların fani, gelip geçici olduğunu iyi biliyoruz. Buraya bizi getirenin millet olduğunu biliyoruz, bizden bu emaneti milletin alacağını da biliyoruz" şeklinde konuştu.

"29 MART'TA SON MANŞETİ BU MİLLET ATACAK"
Medyanın gündemi sürekli çarpıttığını belirten Erdoğan, "Medyaya seslenmek istiyorum. Yalan attınız yatsıya kalmadan mumunuz söndü, çamur attınız tutmadı iftiranız attınız tutmadı şimdi korkutmaya tehdide başladınız. Ama bu millet sizin ne yaptığınızı iyi biliyor. Hakkınızı savunmaya doğruyu söylemeye kalkarsanız kuyruklarına basılmış gibi feryat ederler, basın özgürlüğünü suiistimal etmek için ne olsa yaparlar. AK Parti bunlara taviz vermez. Demokrasiden taviz vermeyeceğiz, hiç kimsenin elindeki
imkanları şantaj aracı olarak kullanmasına da izin vermeyeceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyeceğiz. Ama bunlar alışmışlardı. 'Biz hükümet kurarız hükümet indiririz' diyorlardı bu malum grup. Fakat biz sizden aldığımız güçle bunun böyle olmadığını anlattık. Siz hiç merak etmeyin, 29 Mart'ta son manşeti bu millet atacak" dedi.
Konuşmasının sonunda Rize'de yapılan hizmet ve yatırımları anlatan Başbakan Erdoğan, AK Parti Rize Belediye Başkan adayı Halil Bakırcı ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak 29 Mart'ta yapılacak seçimde destek istedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 22:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?