3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Erdoğan istedi, birleştiler

BANK Asya Birinci Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Çaykur Rizespor'un taraftarları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine "Atmacalar" ismiyle tek çatı altında birleşti.

Çaykur Rizespor'un bu sezon maçlarını oynamaya başladığı Yeni Rize Stadı'nın açılışı, sezon başında Başbakan Erdoğan'ın da izlediği ve Fenerbahçe ile oynanan bir hazırlık karşılaşmasıyla gerçekleştirilmişti. Açılışta tribünlerde yeralan bazı taraftar grupları Başbakan Erdoğan'ın dikkatini çekmiş, Erdoğan Kulüp Başkanı Halim Mete'ye "Mekansızlar", "Rotasızlar", "Sosyete", "1453" gibi isimleri bulunan taraftar gruplarının tek çatı altında birleştirilmesini önermişti.

Çaykur Rizespor Başkanı Halim Mete, "Stadyumun açılışında taraftar gruplarının isimleri Başbakan Erdoğan'ın da dikkatini çekti. Bana, tribünlerin bir araya toplanıp neden Hamsi veya Atmaca gibi isimleri kullanmadıklarını sordu. Bu isimlerin kültürümüzle de bağdaştığını, taraftar birliğinin sağlanması gerektiğini söyledi" dedi.

Başbakan'ın önerisi ve Halim Mete'nin bu öneriyi iletmesinin ardından bir araya gelen taraftar gruplarının liderleri, "Atmacalar" ismi altında toplandı ve ilk kez dün oynanan Çaykur Rizespor-Orduspor karşılaşmasında tribündeki yerlerini aldı. Taraftarlar böylece Başbakan Erdoğan'ın tribünde görmek istediği manzarayı da yaratmış oldu.

 

Vatan
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 15:01:32
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 15:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?