3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Erdoğan'dan toplu açılış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fındıklı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 200 kişilik öğrenci yurdu ve TOKİ tarafından yaptırılan 48 dairelik afet konutlarının toplu açılış törenine katıldı.


Oğlu Bilal Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile birlikte katıldığı açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin her yerini nakış nakış işliyoruz. Rize'nin de tüm ilçelerini nakış nakış işleyip geleceğe hazırlıyoruz. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Rize ve Fındıklı'da 10 yıllık ihmali telafi etmenin gayreti içindeyiz. 30 yıl boyunca, 'Rize'de
üniversite kuracağız' diye oy topladılar. İktidara geldiğimizde gerekli altyapıyı hazırlayarak gerekli yasal düzenlemeleri çıkartarak Rize'yi üniversite ile buluşturduk.

30 yıl boyunca Karadeniz Sahil Yolu'ndan bahsettiler. İktidara geldiğimizde yüzde 35'i tamamlanmıştı, kalan yüzde 65'ini hamd olsun 4,5 yılda bitirdik. Hans, Helga bunu yaşıyor. Bizim Ahmet, Mehmet neden yaşaması? Onların da hakkı değil mi ? Rize'de tıp fakültesini kurduk Üniversitesiz şehrimiz kalmadı. Aklıselim şu anda YÖK'te hakim
oldu da onun için" dedi.


"Çaykur işçi alsın" diye bağıran bir vatandaşın talebi üzerine ise Erdoğan, "Bin 500 tane aldık, daha alamayız kusura bakmayın. Biz kurumumuzu, müessesemizi iflas ettirecek bir alım yapamayız. Bu konuda samimi olmalıyız. Geçmişte vatandaştan oy alma uğruna çay alıp denize döken iktidarlar vardı. Bu çay paraları benim vatandaşımın cebinden çıkıyordu. Bu şekilde ülke yönetilemiyordu. Karşılıksız para basılıyordu. Biz karşılıksız para basmadık. Muhalefet bize, 'zam zam' diye baskı yapıyor.

Biz dışa bağımlı olmayan hiçbir şeye zam yapmadık. Ah Ayşem, Fatmam, Haticem, Leylam, 7 sene öncesine bir bakın. O zaman paranızla ne alıyordunuz, şimdi ne alıyorsunuz. Bir bakın ona göre konuşun. Bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur, alnımız açıktır" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, yapılan toplu açılışın ardından Pazar ilçesine bağlı Hamidiye'ye hareket etti.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 19:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?