30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Erken sağılan bala dikkat!

ERKEN SAĞILAN ANZER BALINA DİKKAT

Sınırlı Sorumlu Anzer Balı Kooperatifi Başkan Yardımcısı Şaban Hapeloğlu, tüketicileri erken sağılan sahte ballar konusunda uyardı.

Hapeloğlu yaptığı açıklamada, bu günlerde Anzer Balı adı altında piyasaya sürülen balların sahte olduğunu belirterek tüketicilerin bu balları almamalarını istedi.

Hapeloğlu yaptığı açıklamada, Anzer’de bal sağımının 15 Ağustos tarihinde başlayacağını vurgulayarak “Balın istenilen nem düzeyine ulaşması için Anzer’de bal sağımlarına 15 Ağustos tarihinde başlanılacaktır. Bu tarihten önce yapılacak sağımların Anzer Balı özelliği taşımayacaktır. Bu yıl Anzer Balı’na olan yoğun talebi gören bazı kişiler erken sağım yaparak bugünlerde ürünlerini Anzer Balı olarak piyasaya sürmektedir. Anzer Balı değerinde satılan bu ballar Anzer Balı özelliği taşımamaktadır. Özellikle hastası olan tüketiciler, haslarına şifa bulmak için araştırmadan bu balları almaktadırlar. Tüketicilerimizi mühürsüz şişelerde satılan balları almamaları konusunda tekrar uyarıyoruz. Biz kooperatif olarak 15 Ağustos’tan sonra gerçekleştirilecek sağımda elde edilen ürünlerden numuneler alarak Hacettepe Üniversitesi’ne göndereceğiz. Burada yapılan tahlillerde istenilen şeker ve nem oranında gelen ballar özel şişelerinde mühürlenerek satışa çıkartılacaktır. Anzer Balı olma özelliği taşımayan balları üreticilerine geri iade edeceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 12:09:04
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 12:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?