30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Ermeni gelinden dostluk mesajları

(ÖZEL HABER) 77'LİK ERMENİ GELİNDEN DOSTLUK MESAJLARI

Rize'de yaklaşık 2 ay önce kalp ameliyatı olarak sağlığına kavuşan 77 yaşındaki Ermeni Çalumyan Azganuş Ruben, "Biz Türkler ile kardeşiz. Kapıları açsınlar. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Bizi Allah farklı milletler olarak yarattı. Biz kardeş gibi yaşamalıyız" dedi.

Yaklaşık 10 yıl önce haber alamadığı akrabalarını bulmak üzere Ermenistan'dan Türkiye'ye gelerek Rize'nin Gündoğdu beldesi Akpınar köyünde İdris Özcan ile evlenen Ruben, 2 ay önce kalp rahatsızlığı nedeniyle Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Şahin Bozok tarafından ameliyat edildi. Sağlığına kavuşan Ruben'i evinde ziyaret eden Doç. Dr. Bozok, yaşlı kadının sağlık durumu hakkında bilgi alarak sohbet etti.

Doç. Dr. Bozok'a teşekkür eden Ruben, Ermenistan'da yaşayan kızlarının Türkiye'de ameliyat olmasını istemediklerini ancak kızlarına rağmen Türk doktorlara teslim olduğunu belirterek, "Kızlarım korkuyordu. Fakir olduğumuz için bende Türkiye'de ameliyat olmak istemiyordum. Ama doktorumuz ameliyattan para almayacağını söyledi. Bunun üzerine ameliyat oldum. Sağlığıma kavuştum. Ameliyattan sonra kızlarımda Türkiye'ye gelip beni gördüler" dedi.

Türkleri çok sevdiğini ve Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ruben, "Biz Türkler ile kardeşiz. Kapıları açsınlar. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Bizi Allah farklı milletler olarak yarattı. Biz kardeş gibi yaşamalıyız. Dünyada savaşlar olmasın. Ben kavgalardan çok korkuyorum. Bir kuş olsaydım kavgaları bitirmek isterdim. İnsanlar kuşlar gibi özgür ve barış içinde olsun isterdim" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Şahin Bozok ise, "Hastamızın anjiosundan ameliyat kararı çıktı. İlk başta kendisi ameliyat olmak istemedi. Korner solumun rahatsızlığı vardı. İlk başta razı edemedik. Ancak tıkanıklığı ciddiydi. Kızlarıyla görüştü. Ameliyat olmak istemediğini söyledi. Taburcu ettik. Ancak bir hafta sonra kararını verip tekrar geldi. Bize teslim oldu. Başarılı bir ameliyat oldu" şeklinde konuştu.

(ÖZEL HABER) 77'LİK ERMENİ GELİNDEN DOSTLUK MESAJLARI
(ÖZEL HABER) 77'LİK ERMENİ GELİNDEN DOSTLUK MESAJLARI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 20:44:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 23:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?