3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Esnaf aldığı krediyi ödeyemiyor

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Muammer Atılgan, Rize’de yüzlerce esnafın kepenk kapatmak üzere olduğunu söyledi.


Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Muammer Atılgan, esnafın her geçen gün hızla güç kaybettiğini belirterek “Esnaf aldığı krediler ile ayakta duruyor.

Bu kredilerin büyük bölümü ise geri ödenmiyor. Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi olarak esnafımıza ödenen kredilerin yüzde 85’i ödenmesi gereken vadesinde ödenmedi. Biz ödemelerde esnafımıza elimizden gelen kolaylığı göstermeye çalışıyoruz. Buna rağmen bir çok esnafımızı icraya vermek zorunda kaldık. Yüzlerce esnafımız kepenk kapatmak üzere. Ama iş yerlerini kapatabilmek için borçlarını ödemeye çalışıyorlar. Borçlarını tamamlayan bir çok esnafımız iş yerlerini kapatacak. Kredi kartları yüzünden tüketicide perişan. Alış verişler tamamen durdu. Ortalama bin TL maaş alan bir kişi bunun yüzde 70’ini kart taksitlerine ödüyor. Bu krizin atlatılabilmesi için sadece işletmelere yönelik destekler fayda sağlamaz. Tüketicinin de gelirinin arttırılması gerekiyor” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?