5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Evde sağlık hizmeti sürüyor

RİZE’DE EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu “Evde Sağlık Hizmetleri Projesi” kapsamında Rize’de ilk 6 ay içerisinde 150 hastaya evinde müdahale edildi.

Proje kapsamında Rize’de bir doktor ve 20 sağlık görevlisinden oluşan dört ekip kuruldu. Ekipler ilk 6 ay içerisinde evinde sağlık hizmeti almaya muhtaç 150 kişiye evlerinde sağlık hizmeti verdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erol Işık, ''İlde 4 hastane ile toplum sağlığı merkezlerinde bu kapsamda ekipler kuruldu. Bu hizmete ihtiyacı olan vatandaşlarımız aile hekimlerine bildirerek veya koordinasyon merkezine başvurarak hizmeti talep edebilirler. Başvurun ardından talep, komisyonda değerlendiriliyor. Uygun görülürse hizmet verilmeye başlıyor. İlimizde uygulamanın başlamasından itibaren 150 hastaya hizmet verdik. Önümüzdeki 6 aylık süreçte talebin artmasını ve 500'e ulaşmasını bekliyoruz. Hastalara haftanın 5 günü sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Hastalara psikolojik destek, iğne, serum, pansuman gibi hizmetleri evlerde veriyoruz. Pratisyen hekimler dışında uzman hekimlerimiz de ilgili konuda hizmetlere katılıyor. Mesai saatleri dışında acil durumlarda ise veya 112 ekiplerimiz bu hastalarımızı en yakın sağlık kuruluşlarına getiriyor” dedi.

RİZE’DE EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
RİZE’DE EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 16:52:00
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 17:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?