3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Evden kaçan çocukları köpekleri buldu

Rize'de babaları tarafından üç gün okula gitmedikleri öğrenilince evden kaçarak bir dağ evinde gizlenen iki çocuğu, bir gün sonra köpekleri Toni buldu.


Edinilen bilgiye göre, Rize'nin Derepazarı İlçesi Fıçıcılar Mahallesi, Fıçıcılar İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri Rabia Çolak (7) ve abisi Habip Çolak (8) geçtiğimiz gün akşam saatlerinde kayboldu. Baba Mehmet Çolak (39) ve yakınları akşam saatlerinden itibaren çocukları aramaya başladılar. Tüm arama çalışmalarına rağmen gece çocuklara ulaşılamadı.

Çocukların beslediği 'Toni' isimli Sibirya Kurdu cinsi köpek bir dağ evinin kapısında durarak uzun süre havladı. Köpeğin bu hareketi üzerine evde arama yapılmak istendi ama kapıları kilitli olduğu için eve girilemedi. Kapılar kilitli olduğu için çocukların evde olmayacağı düşünüldü. Bugün öğle saatlerinde ise aynı evde yeniden yapılan aramada Rabia ve Habip Çolak isimli kardeşler Toni'nin işaret ettiği dağ evinin içinde gizlenirken bulundu. Çocukların, babaları Mehmet Çolak'ın üç gün okula gitmediklerini öğrenmesi üzerine baba korkusu ile evlerinden kaçtıkları öğrenildi.


Baba Çolak yaptığı açıklamada, "Dün okul müdürü beni çağırdı.Çocuklarımın üç gün okula gitmediğini söyledi. Bende dükkanda gördüğün çocuklarıma bu konuyu akşam görüşeceğimizi söyledim. Akşam ise eve gelmediler. Geceden beri onları arıyorduk. Çok korktuk. Ormanda bir evde gizlenirken bulundular" dedi.
Baba korkusu ile evden kaçak iki çocuk ise, evden kaçtıkları süre içerisinde bir şey bulup yiyemediklerini karanlıkta kaldıklarını ancak korkmadıklarını söylediler

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 13:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?