30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Film gibi operasyon!

RİZE'DE ATMACA KURTARMA OPERASYONU

Rize'nin Ardeşen ilçesinde gerçekleştirilen bir atmacayı kurtarma operasyonu filmleri aratmadı.

Ardeşen ilçesinde bir ağacın tepesinde iki gün mahsur kalan atmacayı Mesut Ateş isimli bir vatandaş kurtarmaya çalıştı. Ardeşen belediyesi itfaiye ekibinden yardım alan Ateş, atmacayı kurtarmak için çabaladı.

İki gün önce bölgeden geçerken atmacanın ağaçta olduğunu gören vatandaş, atmacanın orada bir süre durduktan sonra gideceğini zannetti. Ancak iki gün sonra atmacanın tekrar orada olduğunu gören Ateş, telaşa kapıldı. Ardeşen belediyesi itfaiye ekiplerine haber veren vatandaş, itfaiye ekibiyle beraber kurtarma operasyonuna katıldı. Yaklaşık 15 dakika süren operasyon sonucu atmaca kurtarıldı.

Mesut Ateş, atmaca merakının bu yörede yıllardır olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu dönemlerde herkes atmaca kültürünü doyasıya yaşar. Ben de atmaca ile iç içe olan bu kültürü yaşayan ve yaşatmak için elinden gelen çabayı gösteren biriyim; fakat bu kültüre böyle sahip çıkılmaz. Atmacayı saklayamayacaksak veya saklamayı bilmiyorsak neden özgür bırakmıyoruz"

Bu arada itfaiye ekibi atmaca kurtarma operasyonu için gerekli şartların oluşması için zaman aralığından fırsat buldu ve itfaiye merdivenini hemen yan tarafta bulunan incir ağacına yöneltti ve incir keyfi yaşadı.

Atmaca kurtarma operasyonunda kurtarılan atmaca iki gündür aç ve susuz kaldığı için kısa bir süre sonra öldü.

RİZE'DE ATMACA KURTARMA OPERASYONU
RİZE'DE ATMACA KURTARMA OPERASYONU
RİZE'DE ATMACA KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 14:11:03
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 18:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?