5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Fırtına Deresi'nde kar raftingi

Rize'de 2 yıl önce birkaç genç tarafından denenen kar raftingine olan ilgi her geçen gün artıyor. 

Yaz aylarında Fırtına Deresi'nde botlarla rafting yapan sporcular kar yağınca aynı botlarla kar üzerinde rafting yapıyor. Sporcular yaz aylarında Fırtına Deresi'nin azgın sularına karşı kürek çekerken, kış aylarında ise kar üzerinde kayabilmek için küreklere asılıyor. Merkezi Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde bulunan Doğu Karadeniz Dağcılık Kulübü'ne (DOKADAK) bağlı sporcular, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda düzenli olarak kar raftingi yapıyor. Sporcular ilk önce botları sırtlarında kaymaya başlayacakları zirveye taşıyor, sonra içine girerek büyük bir hızla kaymaya başlıyorlar. Sporcular kürekleri yardımıyla bota yön veriyor. 

İlginç sporla ilgili açıklama yapan DOKADAK Başkanı Hasan Önder, "Ayder Yaylası ülkemizin sahip olduğu ender turizm zenginliklerinden bir tanesi. Ama sadece 3 ay turizme hizmet ediyor. Yaylanın kış turizminde gelişmesi ve kız turizmi çeşitliliği açısından kar raftingi yapıyoruz. Gerçekten çok zevkli bir spor dalı" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, yaylalarda kar raftingi yapanların yanı sıra bir babanın kızağa binen kızını aracıyla çekerek kaydırması ise ilginç bir görüntü oluşturdu.
iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 12:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?