3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Fuhuş operasyonunda 9 tutuklama

Rize'nin Pazar ilçesinde, fuhuş operasyonunda gözaltına alınarak hakim karşısına çıkarılan 20 kişiden 9'u tutuklandı.


Rize'nin Pazar ilçesinde, polisin beş gün önce bazı otel ve eğlence yerlerine yönelik yaptığı baskınlarda, insan tacirliği yaptıkları ve iş vaadiyle Türkiye'ye getirdikleri yabancı bayanları fuhuşa zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 kişi hakim karşısına çıkarıldı. Polis de üç gün süren sorgulamalarının ardından insan ticareti yapmak, fuhuşa zorlamak ve organize suç örgütü oluşturmak suçlamaları ile Rize Adliyesi'ne gönderilen 20 sanığın ifadelerinin alınması ve hakim sorgulamaları sabah
saatlerine kadar sürdü. 20 sanıktan 11'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 5'i Gürcü bayan diğerleri Türk vatandaşı erkek olmak üzere 9 kişi de tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne konuldu.


Tutuklanan sanıklardan İnga Klavadze'nin (40) cep telefonundan çıkan şiddet görüntüleri ile ilgili Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Gürcü yetkililerle irtibata geçtiği öğrenildi. Gürcistan'da çekildiği düşünülen cep telefonu kaydında üç erkeğin bir bayanı kürekle yaralayarak diri diri toprağa gömdüğü görülüyor. Bu görüntünün iş vaadi ile kandırılarak Türkiye'ye getirilen bayanlara izletildiği ve tehdit yoluyla fuhuşa zorlandıkları tahmin ediliyor. Operasyon kapsamında iş vaadi ile kandırılıp Türkiye'de
fuhuşa zorlanan biri Rus 34'ü Gürcü uyruklu bayanlar yapılan sağlık kontrollerinin ardından sınır dışı edilmiş, bu bayanların 10'unda bulaşıcı Hepatit C ve Hepatit B virüslerine rastlanmıştı.


Rize Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada fuhuş ve insan ticareti yapan çetelere yönelik operasyonların devam edeceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 11:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?